fbpx

5 пози за изключителна близост

Без значение колко горещ е сексуалният ви живот, има едно нещо, което всяка двойка може да използва повече в спалнята: романтиката.

Изграждането на емоционална интимност по време на секса позволява на двойките да изпитат удоволствие по съвсем нов начин и да се почувстват по-близки. “За новите двойки, чувството за близост и връзка чрез целувка и контакт с очите, могат да ни покажат дали партньорът ни е нашата сродна душа или не”, казва сексологът д-р Уенди Уолш. “И за дългогодишните двойки, чиито сексуален живот може би вече е на автопилот, връщането на емоционалната интимност по време на секс може да съживи връзката им.”

Това не означава непременно да заложите на нежна музика, свещи и масло за масаж. Има и други похвати, с които да възвърнете интимността помежду си. Просто променете любимите си пози и заложете на нещо ново. Ето пет, с които да експериментирате още тази вечер:

Мисионерска поза

Тази поза дава възможност ръцете ви да обходят и да изследват тялото на партньора, докато осъществявате контакт с очи, едновременно с това позволява на човека отгоре да поеме юздите, което може да се окаже доста вълнуващо. Може обаче да изпробвате някои похвати, за да запазите нещата интересни. Вдигнете един крак във въздуха по време на секс или опрете колене в гърдите си, за да си осигурите по-дълбоко проникване.

Мъжът отзад

Тази поза позволява мъжът да контролира скоростта и темпото на движение, докато се отпуснете. Едновременно с това чувството, което поражда е на изключителна интимност. “Тази поза има лоши отзиви, защото се смята за безлична, но усещането когато двете тела са залепени едно зад друго, е на сигурност и спокойствие”, казва сексологът Ван Кърк. “Тази поза също така е особено вълнуваща за мъжете, защото ако са в седнала позиция могат да наблюдават действието, което има действа адски възбуждащо”. Ако искате да увеличите удоволствието, може да поставите една възглавница под ханша си. по този начин, дупето се повдига и предоставя възможност на пениса да навлезе в дълбочина.

Жената отгоре

За разлика от класическата поза, в която жената е върху мъжа и има известно разстояние между двамата, когато сте седнали в скута му, сте лице в лице и имате възможност да се гледате в очите. Тази поза засилва романтиката, тъй като позволява да се целувате и да се обгръщате с ръце. Освен това в тази поза партньорът ви има възможност да гледа тялото ви, а и може да стимулира зърната ви с ръце. Според д-р Уолс това освобождава „свързващия“ хормон окситоцин.
За целта накарайте мъжа до вас да седне на един стол или на ръба на леглото. След това това го обгърнете с бедрата си и докато сте върху него, започнете да се движите бавно. Вие сте господарката и може да експериментирате с различни движения, както и да контролирате темпото.

Лъжички

Тази поза е едновременно неприлична, но и много романтична. “Ъгълът на проникване осигурява стимулация на G-точката, а усещането, което изпитвате, когато телата ви се притискат е удобство, когато той ви гушка отзад,” обяснява Ват Ван Кърк, клиничен сексолог и брачен и семеен консултант. Започнете лягайки на едната си страна (той трябва да лежи зад вас, с лице в същата посока). Сега повдигнете горния си крак, извивайки го леко назад, а после го поставете върху бедрото на вашия партньор. Той може да обхване бедрата ви по време на секс или да разхожда ръце по цялото ви тяло. “Това, което е страхотно в тази поза е, че главите ви са достатъчно близо, за да се обърнете и целувате, и с достъп до гърба ви, той може леко да масажира раменете ви, което ще ви позволи да се отпуснете в удоволствието “, казва Ван Кърк.

Oбърнати лъжички

Позната още като поза, в която няма как да стигнете по-близо от това, лъжичките лице в лице са еротична пълна прегръдка, съчетана с дълбоко проникване и много интимност в контакт с очите. “Това е основното, защото лицето всъщност е ерогенна зона, която често игнорираме.” Отбелязва Кирк. “В тази позиция може да галите бузите си една в друга, да целувате врата един на друг и да прокарвате ръце през косите си.” Как става: легнете на леглото, лице в лице един към друг и увийте ръце около врата му. Вдигнете горния си крак, за да му позволите да навлезе във вас и отпуснете крака си върху бедрото му, обяснява Кирк. Имайте предвид, че тласкането може да бъде трудно в тази позиция, така че се правете кръгови движения или притискайте тазовете си един в друг за максимална наслада.

Коментирайте във Фейсбук
Close