fbpx

3 златни правила на успешната жена!

Това, на което се възхищаваме в Хиндуизма  са техните скулптури и снимки с цялата им красота, сластни фигури великолепни усмивки, натруфеността и шестте ръце със символични мотиви на всяка ръка.

Щом те могат да ги балансират ефекивно, то и ние можем…, ако спазваме тези три златни правила!

Правило номер едно

Не бъди винаги перфектна!
Макар че перфекционизмът на някои жени  ги е изпращал високо в живота и кариерата, те са променяли нещата още в началото на изкачването. Научили са, че „достатъчно добра“ е достатъчно добър претекст, да ги научи да делегират някои правила.

Как да започнеш? Започни с малки задачки и виж колко време ще се освободи само от това, че няма да се стараеш да бъдеш перфектна през цялото време. Когато отделиш време за себе си, осъзнавайки, че е ок да бъдеш „достачъчно добра“, ще се освободиш от нуждата да контролираш всяко мъничко нещо и ще можеш да се фокусираш върху себе си и нещата, които наистина имат значение.

Първата стъпка е да се освободиш от някои битови занимания, като готвене, чистене, домашните на децата или закарването им до някъде. Позволи на твоя приятел или съпруг да поеме някои отговорности.

Направи същото и в работата. Отдели време да обучиш, тренираш и вдъхновиш твоя екип и асистенти, така че да се фокусираш цялостно върху проектите си , а не да ги следиш във всички детайли.

Съгласи се бавачка да се справя с някои задачи към децата. Също така позволи и на роднините да допринесат  време и любов в твоят живот. Естествено, можеш да стигнеш и до крайности. Познавам жени, които делегират шопинг правата и кореспонденцията си на асистент.

Правило номер две

„Не“ не е лоша дума!
Много жени се чувстват спокойни да казват и чуват отговор „не“, защото те знаят, че всяко „не“ всъщност е „да“ на нещо друго. Като жена, която иска да бъде на върха, можеш да си малко безчувствена към чуждото „не“. Когато започнеш да приемаш нормално думата „не“ към твоите идеи, предложения и молби в личния и професионалния си живот, ще получиш възможността да бъдеш неотстъпчива. Това ще ти даде характер на човек, който никога не се отказва и начинът на мислене, от който се нуждаеш, за да успееш.

Твоята мантра! Твоята всекидневна мантра трябва да бъде: „ Колкото повече отварям себе си към чуждото „НЕ“, толкова повече се доближавам до моя супер успешен живот.“

Да се научиш да казваш „не“ си е в реда на нещата по пътя към твоята уравновесеност. Колкото повече се упражняваш- толкова по-лесно ще ти бъде- ние сякаш сме програмирани да казваме „да“ и най-добрият начин да се препрограмираш е да покажеш на себе си, че всяко“не“ всъщност е преобразено „да“, но към нещо друго.

Когато кажеш „не“ на определена ситуация, е много вероятно да казваш „да“ на нещо много по-значимо, скрито точно зад ъгъла. Когато отговориш с „не“ на покана, може би казваш „да“ на няколко нощ, в които ще заздравиш своята връзка с Вселената. Схвана ли? А сега помисли на какво ще отговориш с „не“ тази седмица и какво „да“ ще ти осигури това?

Правило номер три

Прекарвай време сама със себе си!

Успешните жени са спокойни, достойни и минават през натоварените дни с лекота и грация.Те се посвещават на собствена дневна практика, която ние наричаме „Моят един час“.

„Твоят ЕДИН час“ Твоят собствен аз-час може да достига близо 2 часа с трансцендентна медитация за почти 40 минути, ходене около 45 мин, пиши за какво си благодарна, ако си водиш дневник за около 5 минути, общувай с майка си, учи нещо ново, гледай видеа за личностно усъвършенстване или чети нещо вдъхновяващо с цел да научиш и някой друг на него.

„Твоят един час“ е първото нещо, което трябва да въведеш в графика си за деня с идеята да вземеш максималното от него. Това е времето, през което ти ще си „зареждиш батериите“ и ще се свързжеш със своето „висше аз“, почти като зареждане или захранване на себе си , така че няма никакво значение колко запълнен може да бъде списъка ти със задачи. Така  ти ще знаеш, че вече си си дала най- важното за твоето физическо, психическо и духовно захранване и си готова за един успешен и щастлив ден!
Толкова важен, колкото аз- часът е и сънят. Така че се постарай да се наспиваш достатъчно, за да не приключиш деня  раздразнена и загубила спокойствие. Така че си осигури ранно лягане в името на твоя аз-час и имай предвид, че един страхотен ден започва от нощта преди това!

Точно както да си вземеш душ и да си измиеш зъбите, практикуването на аз-часът трябва да се превърне в твой постоянен навик. Гледай на него като на витаминът, който ще те поддържа заредена с енергия и готова за всички препятствия, които ще ти предложи денят.

** Опра Уинфри споделя, че практикува трансцендентна медитация по два пъти на ден всеки ден. А всички знаем колко успешна е тя, нали?!

Текст:cosmopolitan.bg

Close