fbpx

15 доказaтелства, че животът ти е готин

Понякога ти се струва, че си си окачила огромна табела “Провал” и че нищо, което си постигнала на този етап, няма особена стойност и смисъл. Има разлика обаче между подобни временни пристъпи на нихилизъм и факта, че тотално си оплела конците на живота си. Направи справка с нашия списък и разбери как се справяш.

15 доказaтелства, че животът ти е готин
15 доказaтелства, че животът ти е готинСлучайно срещаш най-голямата гаднярка от гимназията, която със змийска усмивка те пита какво става с теб. След първоначалните тръпки на ужас установяваш, че не ти се налага ни най малко да разкрасяваш доклада за нещата, с които се занимаваш в момента. Всъщност ти си убедена, че животът ти е по-добър от нейния!

Не се намразвате задължително с бившето ти гадже, само защото “традицията повелява”. Нещо повече, ако новата му половинка се окаже готина, си готова да се сприятелиш и с нея. Животът продължава, нали така!

Знаеш как изглеждат: кръстата отвертка, болт, дюбел, чук, шпакла, поялник. И никакви изгърмели бушони, драми с тоалетното казанче, увиснали врати и т. н. не могат да провокират нервната ти система.

Не си вързана на животоспасителни системи за гаджетата си. Ако нещо не ти достига, веднага намираш начин да си го набавиш сама. Прост пример: преди ходеше с възпитаници на Художествената академия, а сега ходиш на уроци по рисуване. Voila!

Не се чувстваш длъжна да следваш всеки моден повей. Утре дизайнерите могат да решат да заменят шапките с кофи… и какво правим тогава ние, които не дефилираме върху модните подиуми в Париж?!

Приемаш спокойно факта, че нямаш шест еднакви чаши за вино, а след час пристигат първите гости.

Знаеш, че е почти невъзможно работата, домът и любовният ти живот да са перфектни, но това не е повод за самоубийство… или системно преяждане.

Когато харесваш даден мъж, го каниш на среща (или поне разбираш и-мейла му).

Имаш тесен кръг от най-близки приятели, плюс произволна широка селекция от добри познати от женски и мъжки пол, срещнати на работа, фитнес или курсовете по италиански например. Винаги има с кого да пиеш кафе.

Вместо агресивно да намекваш на гаджето си да ти купи онези невероятни обеци, сама спестяваш, влизаш в магазина и гордо удряш пачката върху плота.

Страхотният мъж, с когото излезе, не ти се обади повече. Вместо да свириш солова партия в Одата на антирадостта, достигаш до извода, че грешката е негова, не твоя.

След кошмарен ден на работното място или нощ с пет часа сън, все пак отиваш във фитнеса. Не защото си мазохистка, а защото ти харесва да си във форма.

15 доказaтелства, че животът ти е готин
15 доказaтелства, че животът ти е готин

Запознаваш се със зашеметяващ, но емоционално обвързан мъж. Само преди шест месеца би си потрошила краката от тичане след него, но сега си мислиш: „Вече излизах с такъв като теб. И нямам намерение да си причинявам подобно нещо отново”.

Мразиш да си играеш на развален телефон – независимо дали трябва да изясняваш отношения с колега или с приятел. Предпочиташ комуникацията очи в очи.

Проумяваш, че е по-добре да нямаш никаква връзка, отколкото да имаш кошмарно лоша връзка. Колкото и хубаво нещо да е сексът.

Текст:cosmopolitan.bg

Close