fbpx

11 предимства да си сама след 30

В наши дни да останеш сам след 30 не предизвиква удивление, както по времето на нашите родители. Без значение дали си избрала този вариант съзнателно или не, причини много. Със сигурност, това не е повод за отчаяние.

Аз съм като пилот, който винаги лети сам

„Аз съм на 48 години и вече повече от 20 години съм без половинка. След няколко сериозни кризиза на доверието, повече не желаех никакви отношения, просто свободен полет, като птица“.

Не исках да променям живота си

„Аз съм на 38 и поддържам мнението изразено по-горе. До сега не съм срещнала човек, за когото да си заслужава да го направя“.

Много отдавна се отказах

„Преди много години престанах да търся любовта. След работата и хобитата, време за връзки просто не оставаше. Имам много активен социален живот, ежедневно се срещам с много хора и това ми е достатъчно. Аз не ходя по партита и предпочитам да прекарвам вечерите си у дома. За кратко имаше човек, който се интересуваше от мен, но не успяхме да се сработим“.

Хората казват, че ги плаша

„Аз съм малко над тридесет. Причината да остана без половинка, вероятно идва от не особено щастливата ми младост. Смятах, че имам лек характер, но някои хора казват, че малко се страхуват от мен. Сигурно е заради това, че пиша дисертация… Понякога отивам някъде, за да се разведря. Опитвам се да убедя себе си, че съм твърде заета за активен социален живот, за да не се чувствам зле, но има моменти, в които самотата надделява“.

Не желая да губя време в безмислен живот

„Аз съм почти на 40 и нямам никакво намерение да си губя времето за хора, които не уважават партньорката си и не са готови да носят отговорност за постъпките си. Може би бих могла да се заинтересува от някой целеустемен или пък нуждаещ се от помощ мъж. Имам много интереси и приятели. Имам дори приятел гей, с който понякога се правим, че сме двойка, въпреки че не сме“.

Обичам свободата си

„Аз съм на 30, преди половин година се разведох и реших повече да не започвам връзки. Естествено, ходя по срещи, но да се задълбоча не желая. Обичам работата си, която ми носи достатъчно приходи. Имам много увлечения и считам за здравословно това, че не трябва да ги съобразявам с никого. Преди губех много време в планове за бъдещето и в мисли „какво би било, ако…“, а сега изживявам всеки ден“.

11 предимства да си сама след 30

Това е най-хубавото време в живота ми

„Аз съм на 30, през последните 6 години съм сама и това е прекрасно. Преди винаги се грижех първо за другите, а сега единствено и само за себе си“.

Аз съм много придирчива и не се срещам с никого

„Аз съм на 31 и сега самотата ми се отдава повече отколкото на 20. Аз съм много придирчива, но бих искала сериозна връзка. Рекорда ми е половин година, но в повечето случаи не стигам по-далече от 2-3 месеца. Често аз съм причината за разделите, но не страдам от това. Според мен, да си сам е много по-добре, вместо да се срещаш с някой абсолютно обикновен и невзрачен, тъй като не си открила героя от книгие“.

Текст:http://www.cosmopolitan.bg

Close