fbpx

Защо сме сами?

Аз съм сам, защото отказвам да променя статуса си заради връзка с някой, който ще бъде за кратко в живота ми. Аз знам, че заслужавам повече.

Знам своята стойност и избирам да запазя място в сърцето си за някой достатъчно зрял да разбере, че лоялността, ангажираността и честността не е опция.

Не са един или двама хората, които са сами и това по някакъв начин ги измъчва. Всеки иска да има връзка, да обича и да бъде обичан, но една голяма част от нас нямат този късмет. Оказва се обаче, ние сами сме си виновни, поне в по-голямата част от случаите. Нека видим кои са основните причини за това да сме сами и да нямаме човек до себе си.

– Ниска самооценка…

Ниската самооценка е проблем по много различни начини. Обикновено когато страдаме от такъв проблем, ние се изолираме от местата, на които е възможно да срещнем хора, които могат да ни заинтригуват. В някои случаи е дори още по-лошо, защото има хора, чиято ниска самооценка дори им пречи да излязат от вкъщи. Дори и да надскочат своите комплекси и да се окажат на парти в дома на свои приятели, хората с ниска самооценка обикновено не оглеждат околните, защото се притесняват от очния контакт с тях. Това допълнително затруднява хората и дори и някой отсреща да си падни по тях, човекът с ниско самочувствие може дори и да не забеlежи това.

– Рутина

Ако всеки ден ходите на едни и същи места и срещате едни и същи хора, то вероятността да се запознаете с някой, който да ви заинтригува драстично намалява. Ако имате този проблем, тогава добро решение би било да се захванете с някакво хоби или дейност, за целта на което да посещавате някоя група. Така ще можете да се запознаете с много нови хора, някой от които може да е вашият бъдещ партньор. В този случай голяма роля играе и зоната на комфорт, която ни пречи да излезем и да се запознаем с нови хора.

– Затвореност

Този е такъв, онзи – такъв. Винаги можем да намерим куп недостатъци във всеки човек. Важното ако искаме да намерим любовта е да сме отворени и да нямаме задръжки и предразсъдъци. Човек не знае от къде ще го изненада любовта и в очите на кого ще я открие.

– Страх от конкурентност

Страхът да се конкурираме е нещо, което може много да ни попречи. Истината е, че в живота всичко е конкуренция и не бива да приемаме конкуренцията от нейната сериозна и неприятна страна. Всъщност по-добре да я приемаме като една игра, която може и да бъде полезна за нас и от която няма какво да загубим.

– Прекалена придирчивост

Понякога хората приемат твърде на сериозно връзките и забравят, че техните бъдещи партньори също са хора със слабости и страхове, с притеснения и недостатъци. Те се впускат в търсене на съвършеното същество, което не съществува и пропускат много качествени хора под различни предлози.

Текст:http://evolife.bg

Close