fbpx

10 неща, които добрият мъж никога НЕ би правил

Красиво е да имате състрадателно сърце, но когато става въпрос за връзката ви, никога не бива да оставяте стандартите си на заден план и да позволявате на друг да ви дава по-малко от това, което заслужавате. Точният човек ви издига и ви третира с уважението, което заслужавате.

Ако той се държи по начин, който ви кара да се запитате дали ви обича, тогава сте отговорили на собствения си въпрос: НЕ!

Повечето хора не възнамеряват да навредят на другите. Мнозина обаче причиняват вреда, не защото това е тяхното намерение, а защото са прекалено вглъбени в собственото си страдание. Той не е в състояние на любов и именно затова не може да ви обича.

Ще разберете, че сте намерили добър човек, който обича себе си и може да ви обича, когато НИКОГА НЕ прави тези 10 неща.

Ето признаците, че той не държи на вас:

1. Той поставя разрушителни си навици пред вас и връзката ви

Пристрастяването блокира способността на човек да обича. Ако пристрастяването е към вещества, любовта на човека още повече намалява, защото променя неговите умствени и физически състояния. Зависимостта е естествено нарцистична и саморазрушителна.

2. Той ви заплашва физически, емоционално или устно

Това изглежда очевидно, но онези от вас, които са били заплашвани, знаят коварната сила на обидния цикъл. Не само намалявате самооценката си, но и продължавате да търсите одобрението от човека, който ви кара да се чувствате неоценени. Никога не трябва да преживявате нещо такова. Истинската любов е основателна, надеждна и стабилна.

3. Той ви принуждава да правите неща за него, които не искате

Класически признак на егоцентричност, човек, който ви принуждава да правите неща за него, с които не се чувствате удобно. Вие сте предмет. Ако вие сте съпричастни и дарител по природа, трябва особено да внимавате за този капан. Чувствате се добре като давате, той се чувства добре като взема – това е перфектната буря, която води до разрушение и класически нефункциониращи връзки.

4. Многократно не успява да пази думата си или ви лъже

Романтичните ви отношения са едни от най-важните в живота ви. Но трябва да знаете, че без доверие няма връзка. Доверието е самата основа на вашия дом. Ако той не спазва думата си, не може да разчитате на него за нищо

5. Той ви игнорира или пренебрегва

Някой, който наистина ви обича, знае колко сте специална. Той ви показва вниманието си, защото наистина ви цени. Хората, които имат склонността да пренебрегват, не са на разположение за любов – към себе си или към някой друг.

6. Той говори по груб или неуважителен начин

Необходимо е човекът, с когото сте, да бъде истински мъж. Някой, който говори грубо по принцип и особено във ваше присъствие, не ви уважава, нито вас, нито някой друг. А ако той се държи неуважително с вас и вие не направите нищо по въпроса, той ще приеме думите си за нещо нормално и ще продължи да се държи по този начин.

7. Показва или проявява интерес към преследване на други жени

Здравословно, нормално и естествено е да се почувствате привлечени от други хора, независимо дали сте в отношения или не. Ангажиментът е знак на любов и преданост. Ако някой не иска да се ангажира с вас, той наистина не ви обича. Ако имате болно дете, от вас се изисква да отделите време за работа и личен интерес, за да се грижите за това дете. Прекратяването на вашите родителски задължения, защото други неща са по-привлекателни за вас, би означавало, че не обичате наистина детето си. Същото важи и за романтиката

8. Вашите нужди са бреме или неудобство в живота му

Едно от най-потискащите неща, които можете да правите във взаимоотношенията, е да се преструвате, че нямате никакви нужди. Всички ние имаме нужда да бъдем обичани, оценени и да се грижим за тях на емоционално и физическо ниво. Именно затова, ако показвате на партньора си тези нужди, а той ги приема с досада и нежелание, значи наистина не ви обича.

9. Той ви критикува, пренебрегва или ви омаловажава

Последният човек, от когото трябва да чуем повече отрицателни отзиви, е нашият партньор. Има разлика между човек, който предлага полезни предложения, и който критикува. Последният ви кара да се чувствате зле за себе си. Никога не толерирайте това. Припомнете си, че ако той ви обича наистина, никога не би позволил да се чувствате зле, още по-малко заради него.

10. Той се фокусира върху него, като постоянно настоява за вашето време, енергия и внимание

Здравият, любящ партньор оценява вашата любов, но не я изисква за собственото си удовлетворение. Взаимоотношенията са двупосочна улица, добре е да запомните това.

Close