fbpx

Той просто не те харесва? Наистина ли?

Може би знаете, че Грег Беренд заедно със съавтора си Лиз Тучило са написали изключително популярната книга със съвети за жени, „Той просто не те харесва“. В нея те ни казват, наред с други неща, че ако мъж, с когото излизате, не ви се обади поне веднъж на ден, той просто не е толкова увлечен по вас. Освен това, ако един мъж не иска да се вижда с вас поне веднъж седмично, той не е толкова привлечен от вас, тъй като други неща са повече във фокуса му. Но наистина ли той не ви харесва толкова?

Ако вярвате на книгата — както и аз в миналото — сте използвали колко често един мъж се свързва с вас, за да определите колко е влюбен във вас. Ако той не се обажда, не изпраща съобщения, IM или имейл поне на всеки няколко дни, нито ви покани да излизаме поне веднъж седмично — в идеалния случай до сряда (еххх… Правилата ), реших, че не ме харесва и ще продължавам да излизам с други мъже.

Има няколко проблема с тази предпоставка

  • В началото един мъж може да ви хареса, но не и да бъде хлътнал до уши . Той не е сигурен колко е влюбен в теб. Да, има някои, които са увлечени при първа среща – или понякога дори преди нея. Но има много хора, които се нуждаят от малко повече време заедно, за да решат, че искат да ви ухажват.

  • Някои (много?) мъже са твърде фокусирани върху себе си. Ако пътуват, далече по работа или просто са погълнати от проект, може да не мислят за вас. Но не и когато е удобно да се обадя. Може би бизнес пътуванията му са толкова хаотични, колкото и моето често е. В движение съм от 6:30 сутринта, докато не падна в леглото. Когато си помисля за моя човек, може да е, докато имам пауза по време на семинар. Но не е подходящо да се обаждам. Почивките са за биологични нужди, взаимодействие с участниците и връщане на бизнес разговори. Когато се върна в стаята си, все още имам задачи. Така че отговарям на важни имейли, поръчвам набързо румсървиз и падам в леглото. Сигурен съм, че много момчета са същите.
  • Някои момчета просто не обичат да говорят по телефона, затова го избягват. Ще ви се обадят, за да уговорят нещо с вас, но не и за чат. Така че можете да говорите по телефона само веднъж или два пъти седмично. Може би той е по-скоро изпращач на текстови съобщения или имейл, отколкото говорещ. Или ако той ви изпраща повече съобщения, отколкото да се обажда, тогава това може да се дължи на факта, че може да се размине с тайно съобщение по време на еднодневна скучна среща, но не може да се измъкне достатъчно дълго за обаждане.

Казахте ли му какво очаквате?

Двойка, която води сериозен разговор

Момчетата не са чели Той просто не те обича , така че не знаят какво се очаква от тях и не са били обучени как трябва да се държат, за да покажат на жена, че той си пада по нея. Дори и да го е чел, той може да реши, че обаждането веднъж на ден през първите няколко седмици изглежда като дебнене. Така че той сам взема решение за това, което изглежда разумно.

Ето защо е толкова важно за вас да изразите себе си: вашите желания, желания и очаквания. Независимо колко бихме искали да бъдат, мъжете не четат мисли. Всъщност те могат да бъдат доста тъпи, когато става въпрос за четене на чувствата ни и съответно реагиране. Това не е предназначено да бъде леко срещу тях, а по-скоро начин да ви помогне да зададете реалистични очаквания по отношение на комуникацията и взаимоотношенията. И в тази връзка се уверете, че наистина го слушате. Не чувайте само това, което искате да чуете, защото това ще доведе само до разочарование и сърцебиене в дългосрочен план.

Започнете разговор, вместо да си тръгнете

Когато един мъж каже, че е очарован, но не се обажда всеки ден или не иска да ме види всяка седмица, просто ти идва да го убиеш? Научи се да го обсъждаш нещата с него, за да можем да изясним очакванията си. Започвам: „Книгата Той просто не си пада чак толкова теб и може да ме е подвел. Пише, че ако човек си пада по теб, ще звъни всеки ден. Знам, че каза, че си впечатлен от мен, но говорим само на всеки няколко дни. Това повече ли е вашето ниво на комфорт от всеки ден? Бих искал да си сверявам часовника на чувствата ни постоянно. Но също така съм готов да адаптирам очакванията си.” Доволен съм от разговора, който предизвика това.

Макар че смятам, че книгата направи огромна услуга на жените, които измислят извинения за момчета, които са си отишли, и никога няма да се върнат, не всички съвети са подходящи за всички мъже. Трябва да сме готови да тълкуваме поведението на всеки мъж. Вижте мотивацията, начина на живот и предпочитанията на този мъж и не генерализирайте за всички мъже. Ние мразим, ако някой каже: „всички жени…“ Не бива да правим това и на момчетата.

Това е откъс от книгата на Dating Goddess, Embracing Midlife Men: Insights into Curious Behaviors,  една от 15-те книги Adventures in Delicious Dating After 40 series. 

Close