fbpx

НАЙ-КРАСИВАТА ЖЕНА

Една приказка за всички дами, които тревожат ума си с мисли достатъчно красиви ли са за любимия мъж, достатъчно привлекателни ли са за него, припокриват ли идеала му за женска красота… Една приказка и за вас, господа – за да знаете как да гледате на жената до себе си…

Веднъж група мъже започнали да спорят – как изглежда най-красивата жена? Един обичал черни като въглен очи, с изгарящ поглед. Друг харесвал сиво-сини, бездънни и дълбоки като небето. Трети пък предпочитал кафяви – топли и усмихнати… А за косата – единият казвал, че е по-хубава късата, а другият настоявал, че е дългата, люлееща се на вълни чак до петите. Едни се възхищавали на висока, величествена осанка, а други предпочитали малки, нежни и изящни фигури…

И всеки си мислел, че неговото мнение и описание е най-точното и не спирал да убеждава останалите в правотата си. Виждайки, че така няма да стигнат до единодушие, накрая решили да отидат при един живял и помъдрял възрастен човек и да чуят неговото мнение:

– Ние започнахме да спорим – разказали му те, – и така и не успяваме да се разберем. Кажи ни, почтени човече, коя е най-красивата жена?

Дълго гледал старецът към белеещите зад облаците върхове на далечната планина и накрая, усмихвайки се ведро, отвърнал:
– Любимата…

автор – Софрон Данилов
превод от руски – Melisa

***

Живеем в свят на лъжовни ценности и лъжовна красота. Свят, в който изкуствените стереотипи задушават различието, уникалността. Свят, който променя и изкривява представите ни. Освободи се от илюзиите. Виж се в огледалото. Оттам те гледа изключителна и специална жена – жена, която не прилича на никоя друга, не изглежда като никоя друга, не говори като никоя друга, не се смее като никоя друга, не плаче като никоя друга. Усмихни се на тази жена. Обикни я. И й позволи да бъде обичана. Заслужавате го – и двете!

А вие, господа, спомнете си тази приказка следващия път, когато очите ви жадно поглъщат идеалните форми на фотомодели и манекенки. Спомнете си и направете единственото правилно нещо: обърнете се към жената до вас, целунете я и й кажете колко е красива! Повярвайте ми, тя има нужда го чува!

Close