fbpx

Колкото по-оскъдно, толкова по-секси?

Глупости! Мъжете са далеч по-сложни създания – обичат финеса, а не агресивната еротика, когато става въпрос за женското облекло и мъжкото възприятие за „секси“

Мъжете обичат нещата да им се поднасят в умело подбрани опаковки.
Мъжете обичат нещата да им се поднасят в умело подбрани опаковки. © iStock

Помните ли рокличките на Уилма и Бети от „Семейство Флинтстоун“? Всеки случаен зрител би заключил, че още от каменната ера дамското облекло има една-едничка цел – да прави жените секси. Днес, разбира се, техните рокли са отживелица и домовете ни имат централно отопление, но модата винаги ще повелява жените да изглеждат колкото се може по-хубави. И секси. Поне за момент. И не на последно място – за мъжете. Те обичат нещата да им се поднасят в умело подбрани опаковки. Но какво ще рече умело, при положение че всички имаме различни разбирания за рафиниран външен вид? И ако определена тенденция е секси, означава ли това, че всяка жена трябва да я изложи върху тялото си, тоест да изложи собственото си тяло на показ? Каквото и да говорят, следните пет точки покриват, ако не 100%, то със сигурност 80% от модните изисквания на мъжете.

1. Мъжете са по-скоро консервативни

Да, нуждаем се от време, за да свикнем с новите модни тенденции, особено когато те не се доближават до която и да било от предишните. Да вземем например секси костюмите на измислени героини от типа на Лара Крофт. Може само да гадаем какви усилия биха коствали на мъжете от 60-те години на миналия век да преглътнат едно добре оформено тяло по къси панталонки и с жартиери за кобурите на пистолетите. Освен това мъжете преглъщат трудно обувките на високи платформи, макар доста жени да смятат, че тази форма е най-секси за дамските крака. Един искрен съвет, момичета: ако отивате на първа среща, оставете авангарда в гардероба си.

В реалния живот мъжете биха пресекли на другия тротоар, ако видят срещу тях да се задава Лара Крофт.
В реалния живот мъжете биха пресекли на другия тротоар, ако видят срещу тях да се задава Лара Крофт.© iStock

2. Искат да гледат

Няма нищо по-горещо от мисълта, че жената може в даден момент да излезе извън дрехите си, но въпреки това е добре тя да си остане в тях, казват мъжете. Всеки поглед, който попиват дамските форми, е възможност те да бъдат отбелязани като секси. Строгите геометрични форми нямат шанс, освен ако показват повече плът, подобно на провокативните тоалети на Тиери Мюглер от 80-те. Кройките, които подчертават силно силуета, са най-мощният магнит за мъжките погледи.

3. Нуждаят се от дразнител

Деколте, стегнато дупе или цепка, която показва повече крак – всеки от тези акценти фокусира вниманието към женското тяло. Както добре знаем, дори един поглед е достатъчен, за да ви пожелае един мъж. И въобще не е задължително дрехата да се разтваря при гърдите – за някои мъже това е дори прекалено агресивно. Красиви закачки обикновено са онези, при които не се налага да се разхождате с табелка „Само за пълнолетни“. Мъжете не могат да оценят дамските форми, когато им се налага да си закриват очите.

Красиви закачки обикновено са онези, при които не се налага да се разхождате с табелка „Само за пълнолетни“.
Красиви закачки обикновено са онези, при които не се налага да се разхождате с табелка „Само за пълнолетни“.© iStock

4. Намират за секси онова, което разбират

Припомнете си Мадона с лъскавото бюстие на Готие и двата щръкнали конуса върху гърдите й. Как мъжете тълкуват това? Като оръжие за атака на фронта. Или като подкана за забележка. От другата страна на монетата е Тина Търнър, която през 60-те щурмуваше сцената все в къси черни рокли. Но и в напреднала възраст тя не изневери на този си стил и демонстрира женственост в лъскава мини рокля на „Версаче”. Следователно: секси е онова, което не се налага да бъде тълкувано от мъжете, когато гледат.

5. Агресивната еротика ги плаши

Връщам се към примера с героинята на Анджелина Джоли. В реалния живот мъжете биха пресекли на другия тротоар, ако видят срещу тях да се задава Лара Крофт. По същия начин те жадуват и за Грейс Джоунс, но от сигурна дистанция. При случайна среща с нея повечето представители на силния пол биха се опитали да се измъкнат колкото се може по-бързо. Дрехите с недвусмислен подтекст гарантирно изпращат всяка жена в орбитата на мъжките фантазии, но в мъжките прегръдки – в много редки случаи.

Няма нищо по-горещо от мисълта, че жената може в даден момент да излезе извън дрехите си, но въпреки това е добре тя да си остане в тях, казват мъжете.
Няма нищо по-горещо от мисълта, че жената може в даден момент да излезе извън дрехите си, но въпреки това е добре тя да си остане в тях, казват мъжете.© iStock

Какво харесват мъжете в нас?

80% – Подчертаните женски форми.

29% – Красиви дамски крака върху високи токове.

22% – Много е съблазняващо, когато блузата й е разкопчана малко над деколтето.

18% – Прилепнала малка черна рокля – най-стилният начин жената да изглежда секси.

Close