fbpx

Защо мъжете се страхуват от независимите жени?

Те са силни, могат да се оправят сами в живота и застават наравно с мъжа. Това са само част от качествата на независимите жени, които плашат много от мъжете. Кои са останалите, разберете сега.

Съществуват дами, от които голяма част от представителите на силния пол се страхуват. Това са независимите жени, достатъчно способни, за да се справят с всяко предизвикателство сами. Те не се нуждаят от мъж на всяка цена, защото не той е нещото, което осмисля тяхното съществуване.

Много мъже не могат да приемат факта, че жената е силна наравно с тях, а понякога и повече. Това мъжко схващане е заложено още от миналото, когато беше прието именно мъжът да е главата на семейството и опора на жената, а не обратното, което днес се среща все по-често.

С какво независимите дами плашат представителите на силния пол?

Алфа мъжът не може да приеме алфа жената

Повечето от представителите на силния пол не могат да се примирят с това тяхната половинка да им бъде конкуренция във всяка една област. По отношение на доходи, свобода, мнение – изобщо начин на живот. Все още мъжете предпочитат по-смирени дами, над които да доминират в някаква степен. Ето защо алфа мъжът се страхува от независимата жена – тя застрашава неговата „мъжественост“.

Независимата жена вече има пълноценен живот, който обича

Тя не страда за това, че е необвързана, защото животът ѝ е удовлетворяващ и без присъствието на мъж. Независимата жена има кариера, хобита, приятелки – все неща, които я карат да се чувства щастлива. Тя няма необходимостта да срещне просто някой мъж, с когото да бъде. Независимата жена е готова да обвърже живота си само с някого, който може да я приеме такава, каквато е и който няма да иска да я променя.

Добави описание

Независимата жена има нужда от интелигентен мъж

Тя се стреми да бъде най-добрата и иска човекът до нея да има същите качества. Тези високи очаквания обаче плашат голяма част от господата. Независимата жена има нужда от интелигентен мъж, от когото да може да учи. За съжаление, голям брой мъже пък искат красива, но донякъде празноглава дама, с която да величаят егото си. Един мъж може да заинтригува независимата жена не с празни приказки, а с интелигентни разговори.

Независимата жена има високи стандарти

Тя не иска мъж, над когото да доминира. Независимата жена желае до себе си равноправна половинка, с която да градят общото си бъдеще. Нейните стандарти са високи, но това е, защото тя предлага много. Доста мъже обаче, неспособни да отговорят на подобни очаквания, се плашат и често бягат от възможността дори да се опитат да спечелят една силна дама.

Независимата жена няма намерение да бъде бавачка

Тя работи и се грижи сама за себе си. Очаква същото и от своя любим. Независимата жена не желая да влиза по задължение в ролята на домакиня, но с радост би го направила – само че, когато тя самата го пожелае. Все още повечето мъже очакват от жената до тях да бъде бавачка и да се грижи за домакинството. Ето защо е напълно нормално да се плашат от независимите жени.

Автор:Милена Алексиева

Close