fbpx

Женските практики – неизчерпаем източник на енергия

В какво е щастието на една жена? В хармония, мира и любовта! Но съвременните жени са толкова ангажирани в работата, отговорностите на домакинството, в проблемите на своите близки и приятели, че вече не обръщат внимание на себе си. Те прекарват времето си, изразходвайки своята енергия, без да попълват резервите си и в резултат често се чувстват изтощени, изцедени, раздразнени и уморени (този списък може да се продължи).
Въпреки това има и други жени: удовлетворени, спокойни, секси, пълни с енергия, творящи, атрактивни, уверени, обичани и щастливи. Каква е тайната им? Какво знаят те и как правя това, което е недостъпно за другите? Добре, нека да не бавим отговорите на тези въпроси! Всичко е в женската енергия и практиките, които помагат енергията, за да се натрупва, задържа и да се трансформира в желано нещо (и това не се отнася само за материални неща).

Женските практики са система от упражнения, които позволяват на жената да бъде изпълнена с енергия. Занятията се провеждат в групи или индивидуално и са въз основа на медитация, телесни практики, арт терапия, включват разнообразие от упражнения, визуализации, утвърждения, които помага да се подобри физическото, психическото и емоционалното състояние на жената.

Същността на практиката по женски
Занятията се фокусират върху възстановяването на енергийния баланс и правилното енергийно циркулиране. В днешния свят жената често отнема функции на мъжа – прави пари, взима важни решения, отговорна е за семейството. В резултат на това чакрите и енергията в тялото на жената започва да се движат по мъжки модел. 
В чакрите мъжката енергия се движи по посока на часовниковата стрелка, при жените тя се движи обратно на часовниковата стрелка. Функциите на чакрите при мъжете и жените са различни: първа, трета и пета чакри при мъжете работят повече върху енергията на даването, при жените тези чакри са приемащи; втора, четвърта и шеста при жените работят повече върху енергията на даване, при мъжете – на приемане. Когато има хармония на чакрите, мъжът дава сигурност, пари, социален статус на жена, а тя дава – удоволствие, любов и посока за прилагането на идеите. С правилен обмен на енергията, мъжът и жена живеят в хармония и изобилие. Ако движението на енергията в чакрите е нарушено, то има проблеми, както на емоционално, така и на физическо ниво – не се развиват добре отношенията в семейството и на работното място, страда интимния живот, материалното състояние е лошо, има голямо разнообразие от заболявания. Чрез работата с психиката и тялото, женски практики възстановяват енергийния баланс и помагат на жените да се свържат с тяхната същност.Високото ниво на женската енергия позволява да се подобрят отношенията в семейството, да се привлече правилният човек, добри възможности, пари, щастливи събития и т.н.
Видове практики за жени
Има много различни видове, но като цяло практиките могат да бъдат разделени на три типа:
  • практики с тялото – тази група включва йога и даоистки практики, динамична медитация и упражнения за интимните мускули
  • психологическа практикавключват се разнообразни медитация, визуализация, арт терапия
  • енергийни – тази група се състои от тантрически и лунни практики, както и славянски ритуали, ведическите практики и други. Важно място се заема от въртене на фунии на женската сила и упражнения, за да се хармонизират чакрите
Ползи от женските практики
Ако все още не сте достатъчно мотивирани, то прочетете този списък. И така, женските практики:
  • премахват физическите блокажи, позволявайки на енергията да тече свободно и лесно
  • допринасят за производството на естроген, което прави фигурата съблазнителна, а движенията секси
  • помагат да се освободим от негодувание, гнява, негативните емоции, страхове и стреса
  • хармонизират вътрешното състояние, дават мир и спокойствие
  • премахват „умствените боклуци“, като се научим да се отпускаме и да се съсредоточава
  • пълнят с енергия и дават усещане за собствената ни привлекателност и самочувствие
Кога да се правят женски практики?
Женските практика може да се извършват по всяко време. Но за най-добро изпълнение следва да се вземат предвид периодите на увеличаване и спад на енергията.
Системи за провеждане на практики:
 1. През цялата година 
Пролетта е време за пробуждане на енергия, лятото – време на активно й използване, есента – натрупване, а зимата – пречистване. В допълнение всеки сезон подобрява вашата енергия: пролет – енергия на архитип момиче, лятото – любовница, есента – домакиня и зимата – кралицата.
2. Според слънчевия календар 
От рожден ден или от Китайската нова година броим 12 равни периоди. Всеки период представлява определена сфера на живота, които трябва да бъдат разгледани в това време.
3. Според лунния календар 
Движението на Луната по Зодиака показва области на живота и дейността, която ще ни донесе най-големите резултати. Имат значение също фазите на Луната – при нарастващите Луна енергия се увеличава, достигайки своя връх при пълнолуние, силата на енергията намалява до минимум през следващите дни до новолунието.Поради това е добре практиките за напълване с енергия да се направя на нарастващата луна, а за прочистване – при намаляваща. Важно е да се вземат под внимание лунни дни, всеки, от които има свое собствено значение и характеристики.
4. През деня 
Сутрин е препоръчителна практика на енергийното пълнене, в следобедните часове – за прочистване, вечерта – за опазване и хармонизиране.

За вас от руски преведе с любов,
Таня 

Close