fbpx

Louis Vuitton ~ Цената на съвършенството

Класически произведения, обувки и шедьоври, но това Кари Брадшоу го знае най-добре… Най-драгоценната обувна манифактура в света на модата се намира близо до Венеция, а какви факти се крият зад фасона на изящните обувки, вижте в следващия текст.

untitled

untitledНачалото

Обувната колекция Louis Vuitton се появява в началото на 1998 г., като тогава се отдава единствено на дамската си половина. През 2007-ма на пазара дебютират и мъжки класически обувки, мокасини и спортни обувки. През 2003-та, марката Louis Vuitton се продава в над 300 магазина по света.

untitled

Made in Italy

Градчето Fiesso Artico в близост до Венеция е домът на най-изящните обувни произведения. Известно е с традициите си в тази тънка част на модата, защото още през 13-ти век тук били създавани обувките на италианската аристокрация. Марката има четири основни направления на производство, а цеховете носят различни имена  дамските обувки се правят в Alma, мокасините в Nomade, класическите мъжки обувки в Taiga, а спортните в Speedy.

untitled

Направено на ръка

Чифт обувки се раждат от ръцете на 150 майстори а те имат златни ръце, които извършват около 115 операции, преди обувките да се отправят към луксозните бутици.

untitled

untitled

Опаковката

Всеки чифт обувки Louis Vuitton се опакова старателно и на ръка.

Сътрудниците

Фабриката се доверява и работи с млади и бодри професионалисти. Те държат ловко златни пирончета в зъбите си, имат време да се усмихват, доволни са от работата си и изключителния продукт, който се ражда във фабриката.

Интериорът

Да, работещите тук има още с какво да се гордеят. Явно всяко изтънчено произведение се ражда в изтънчена обстановка, а манифактурата тук прилича повече на музей на съвременното изкуство, отколкото на фабрика. А в градината растат обувки ☺. Има малка библиотека, в която освен книги има и съхранени скици на паметни образци на обувки.

untitled

untitled

untitledРоботите

Обувките Louis Vuitton са почти изцяло ръчна изработка. Само при производството на спортните модели се допуска намесата на прецизните роботи. Те обаче носят имената на седемте царе на Древен Рим. Нума Помпилий се занимава с нанасянето на лепило по ходилото на обувката, но после щафета поема Барбара от плът и кръв, която прилепва внимателно основата към горната част на обувката и я предава на следващия робот за да пресира плътно. Роботите не ходят на обяд, но почасовите почивки са добре дошли, за да бъдат напълно изрядни прецизните им механизми.

Тест за издръжливост и контрол на качеството

Тук всичко подлежи на проверка как се сгъва кожата, как се променя цвета й в зависимост от времето, през което се носи и температурата /обувката се подлага на термичен шок в пещ с температурни амплитуди от плюс 20 до минус 20 градуса Целзий/, как се променя подметката, деформира ли се обувката при съприкосновение с панталона. Лепилото също се подлага на тест за издръжливост, което е особено важно за клиентите от страните с по-суров климат.

Персонализация на вкуса на клиента

Марио, главният майстор в изработката на обувки по поръчка, може да се справи с нелекия избор пред клиента 64 вида кожа, 8 различни материала и 8 цвята, 4 различни логотипа и стилове. Доверен човек ☺.

Източник: webstage.bg

Close