fbpx

8 неща, които мъжете никога не трябва да казват на жените

Във връзките, както и в спорта има правила. За разлика от спорта, във връзките те са неписани, но има неща, които са толкова очевидни, че нямат нужда от обяснение. За жалост, все още има мъже, заради които трябва да ги напишем и обясним.
Така че, момчета, ето 8 неща, които никога не трябва да казвате на една жена. Ако го направите, ще си носите последствията.
1. „С колко мъже си била?“
Както тя не ви пита с колко жени сте спали, така не питайте и вие. Защото не искате да знаете. Това няма да ви донесе нищо, освен че ще промени усещането ви за нея. Ако бройката е твърде голяма, ще решите, че си ляга с всеки; ако е твърде малка – че нещо не е наред с нея.
Вместо това попитайте: “Колко сериозни връзки си имала?”
Ако толкова държите да знаете, фокусирайте въпроса не върху секса, а върху взаимоотношенията. Лесно можете да пресметнете, че ако е имала 2-3 сериозни връзки, всяка от по няколко години, общата бройка няма да е толкова голяма. Обратно, ако не е имала сериозни връзки, вероятно бройката ще скочи доста.
2. “Искаш ли да отидем у нас?”
Срещата ви върви много добре, но е към края си. Искате нещата да продължат и затова предлагате да отидете у вас. Тя вероятно също си го е помислила, но поставен по този начин, въпросът предполага, че очаквате секс и я кара да се чувства притисната.
Вместо това кажете: “Не ми се иска вечерта да свършва още.”
От една страна, това не е въпрос, който очаква отговор, така че тя няма да бъде принудена да ви откаже, ако отговорът й е „не“. От друга страна, по този начин оставяте инициативата в нейните ръце, така че да може тя да го предложи (или пък да предложи да отидете у тях). Давате й възможност за избор, без да я притискате.
3. “Трябва да се срещнеш със семейството ми.”
Срещата със семейството е много важна за жените. Те гледат на нея като на следваща голяма крачка в отношенията. Мъжете не разбират важността на това, защото го правят по-често, отколкото жените. Те представят приятелките си на семейството не само защото е дошло време за тази сериозна стъпка, а често защото им е омръзнало от въпросите на роднините
Вместо това попитайте: “Би ли искала да се срещнеш със семейството ми?”
Тя ще иска да се срещне със семейството ви, когато е готова. Поставяйки въпроса по този начин, ще й дадете възможност да се съгласи или откаже в зависимост от готовността си.
4. “Хубаво ли ти беше?”
Най-лошият въпрос, който можете да зададете след секс. Дори да сте се представили много зле, тя ще ви излъже, за да не ви обиди.
Вместо това кажете: “Беше страхотно.”
Кажете й колко добре се е представила в леглото. Тя ще трябва да ви отговори по някакъв начин, но поне няма да й се налага да лъже.

5. “Изглеждаш ужасно в тези дрехи.”
На жените им трябва много време, за да се приготвят за излизане. Те влагат часове усилия, но не винаги резултатът е такъв, какъвто искат. Да й кажете, че изглежда ужасно няма да ви донесе нищо добро.
Вместо това кажете: “Не ми харесват тези дрехи.”
Ако държите да изкажете мнението си, насочете неодобрението си към дрехите, не към нея. Допълнете с комплименти, за да смекчите ефекта – например „Тази рокля те прави да изглеждаш дебела, а ти не си“.
6. “Напълняла ли си?”
Ако тя е напълняла, бъдете сигурни, че го знае. Няма нужда вие да й го изтъквате.
Вместо това кажете: “Да се пораздвижим днес, чувствам, че съм позагубил форма.”
По този начин се фокусирате върху здравословния начин на живот и нещата, които можете да правите заедно. А и на вас също ще ви се отрази добре.
7. “Не харесвам приятелите ти.”
Не харесвате приятелите й. Случва се. Възможно е тя също да не харесва вашите, но едва ли ще ви го каже така директно. Нищо не можете да направите по въпроса, примирете се.
Вместо това кажете: “Трябва да излезем и с някои нови хора.”
Да излезете с някоя друга двойка може да бъде решението на проблемите ви. Вие можете да се сприятелите с мъжа, тя с жената и така ще прекарвате по-малко време с приятелите й, които не харесвате.
8. “Бившата ми правеше това в леглото. Ще го направиш ли и ти?”
Всички имаме сексуални фетиши и няма причина да не ги споделяме с партньора си. Но за бога, не намесвайте името на бившата си приятелка. Нищо не убива настроението така, както това.
Вместо това кажете: “Нека да опитаме това довечера.”
Няма никаква причина да споменавате бившата си. Приятелката ви не е глупава и знае, че фетишите ви идват от минали връзки. Просто кажете „Бих искал да опитам това“ и оставете нещата така.

Текст:iwoman.bg

Close