fbpx

7 фактора за щастлива връзка

Хората твърдят, че напълно перфектни отношения не съществуват. Днес обаче няма да разбиваме подобни митове, а ще ти помогнем да разбереш дали твоята връзка е идеалната за теб.

Учените прекарват години в опити да открият истината, която лежи в основата на успешните дълготрайни връзки. Залозите неоспоримо са високи: да се отдадеш на една връзка означава години раздаване, преговаряне, получаване и препускане през живота редом с партньора ти. Кой да бъде този човек може да е най-сполучливият ти избор, или най-голямата ти грешка. Затова ти представяме няколко повратни момента, върху които да се замислиш, когато поставяш отношенията с партньора си на кантар.

И двамата ли…. 

… се грижите за здравето си?

Забрави за тези “противоположностите се привличат” отживелици! Проучвания от последните години сочат, че сходните черти и интереси са това, което хората намират за привлекателно един в друг. И ако си мислиш, че говорим за образование, религия или дори чиста физическа атрактивност, всъщност грешиш. Оказва се, че разликите в тренировъчните навици са изненадващо важна предпоставка за несъответствие в отношенията между двама души. Хората, които обичат да тренират и са превърнали това в нещо повече от хоби, изпитват естествено влечение към други, които споделят тяхната страст. Споделеният интерес към спорта и здравословният начин на живот предразполага към много други сходства в начина, по който двамата прекарват свободното си време, и е един от факторите за хармонична и успешна връзка.

 

… сте задоволени сексуално?

Тук важи правилото, че не количеството е от значение, а качеството! Не прибързвай с тревожните заключения, ако с партньора ти не правите секс толкова често, колкото в началото на връзката си. Интимните отношения еволюират и поемат по своя естествен път и това да не правите секс всеки ден е част от него. Важното е и двамата да изпитвате удоволствие от сексуалния акт и всеки да върши своята част с искрено желание. Женените двойки са по-щастливи с брака си, когато са сексуално задоволени, но и нуждата от топли отношения извън спалнята е също толкова значима. С други думи, сексуалните и несексуалните компоненти са еднакво важна част в едни интимни отношения и допринасят по равно за успешна връзка.

… не мислите за други хора?

Ако обръщаш подозрително голямо внимание на симпатични непознати или улавяш себе си в мисли за други мъже, вероятно си по-малко отдадена на настоящия си партньор, отколкото подозираш. Учените твърдят, че проявата на внимание към други атрактивни алтернативи, дори имплицитно, сигнализира за разрив в отношенията.

Close