fbpx

7 тествани стъпки да се сдобиеш със среща

Всяка от нас си има своите слаби моменти. В които ти се струва, че даже такситата и товарните микробусчета са спрели да ти подсвиркват, какво остава някой готин мъж да те покани да излезете. Все едно изведнъж си станала незабележима! Без депресии, моля! Защото има супер проста схема да презаредиш сексапил и да преобърнеш съдбата най-късно до седмица (при това, без да обуваш 5 пръста поличка).

Понякога нещата се случват някак от самосебе си. Както си вървиш невинно по улицата, някой те спира и по трогателно-разтапящ начин се опитва да те покани на кафе, защото „ама много си готина, супер си!“. А пък вечерта в заведение, понеже не искаш да си дадеш номера, друг симпатяга ти оставя… единия си мобилен апарат, за да ти се обади по него на следващия ден. Да, животът определено може да е адски забавен! Има и други фази обаче – в които любовният късмет ти изневерява. И настъпва една непоносима скука и изнервяща черна дупка. Като има срещи, има, обаче като няма… Да му се невиди, толкова ли отчайващо зле си се променила, че никой не иска да те забележи?! Естествено, че не! По-скоро трябва да направиш нещо или да спреш да правиш друго, за да излезеш от задънената улица. Ние от Cosmo събрахме няколко истории на щастливци, успешно изпълзели от кризата и съставихме елементарен план в 7 стъпки как в кратки срокове да промениш курс на 180 градуса!

Стъпка 1
СПРИ ДА СЕ САМОНАВИВАШ

Не, не си единствената жена без гадже на тоя свят и това въобще не прави живота ти провал, нито те превръща в „някой, когото никой не иска“. Ако обаче сама упорито си повтаряш тази мисъл, накрая ще успееш да се убедиш в нея. Тогава вече и Господ няма да може да ти помогне, камо ли ние от Cosmo. Понеже ще изпаднеш в състоянието, което със 100% сигурност отблъсква всички мъже – депресия. Следователно в името на собственото си добро престани да излизаш с дежурното „Кой знае, може пък точно днес да срещна някой, а? Не мога вече!“ Защото ще ти издадем малка тайна – тази нагласа винаги проличава от сто километра. В неестествено повишения глас, пресиления смях, непрестанното оглеждане и въртене на стола, твърде подчертаните жестове, целящи да привлекат вниманието на „потенциалната плячка“ наоколо… Точно тези признаци на отчаяние обаче мъжете ги усещат, така че няма начин да се получи.

История 1
„След като скъсах с предишното си гадже, реших да не се затварям вкъщи, а да излизам всяка вечер, за да си намеря веднага друг. Сменях заведенията, обаче където и да отидех, не ставаше нищо интересно. Просто нямах късмет! Накрая наистина се бях отчаяла, че мъжете вече не ме харесват. Най-забавното е, че една сутрин станах с мисълта: „Голяма работа, животът продължава и без тях, стига съм се мъчила!“ И още същата вечер, докато си пиехме с приятелка, заврени в ъгъла на дискотеката, на един бар, двама симпатяги дойдоха да се запознаем!“
Илияна (23 г.)

Стъпка 2
РЕПЛИКАТА „ВСИЧКО Е ОK“ НЯМА ДА ПОМОГНЕ

Представи си, че си търсиш съквартирант. Щеше да разпространиш новината нашир и длъж, нали? И нямаше да се стесняваш да го кажеш на всички, които смяташ, че може да са ти от полза. Пък и на онези, които най-вероятно няма да бъдат – човек никога не знае откъде може да му дойде късметът… Не че сега трябва да извадиш барабана, да застанеш насред площада в центъра и да оповестиш на всеослушание: „Хора, слушайте, сама съм и вече ми омръзна!”. Няма и нужда, клюките и мълвата отдавна са информирали народа, че си свободен електрон. Въпросът е, че не бива да отричаш, че си в процес на търсене. Репликата „О, дошло ми е до гуша от мъже! Сега искам само да ме оставят на мира, за да хвърля всички усилия в работата” в момента, в който всъщност даваш мило и драго нещо да се случи в личния ти живот, е автогол. Защо сама си затваряш всички врати, преди още да са се отворили?

История 2
„След края на 4-годишната ми връзка ми беше доста трудно. И шест месеца бях сама, преди да се реша да отворя нова страница. Понеже ми беше омръзнало да повтарям, че и така си ми е супер, дадох задачата на всички от курса ми по фотография да ми намерят по някой свободен и нормален мъж, доколкото изобщо има нормални днес, с когото да излезем пробно. И така изведнъж трябваше да избирам между трима! Ако не го бях направила, кой знае колко време още щях да се самоубеждавам, че и без връзка ми е добре, а всъщност да страдам за вече приключилите отношения.”
Емилия (25 г.)

Стъпка 3
НЕ БЪРКАЙ ПОНЯТИЯТА

Че най-съкровеното ти желание в момента е да излезеш на среща, е ясно. Въпросът обаче е на каква среща? Ако не знаеш какво точно искаш в тоя живот, шансовете да го получиш, са нулеви. Така че си длъжна да бъдеш максимално честна със себе си: на този етап се оглеждаш за нещо неангажиращо (сюжет 1, за който е най-лесно да обуеш късата поличка) или вече май нямаш нищо против да пробваш да се кротнеш с някого и да видиш какво би излязло (сюжет 2)? Забавното е, че обикновено отрязваме поканите за сюжет 2, без да се замисляме: „Този ли? А, той не се брои, въобще не е мой тип/ познаваме се от сто години/ не ходи по дискотеки/ е трябвало да порасне с около 5 сантиметра” и т. н. И скачаме до небето от радост, когато в живота ни се появи с гръм и тръпка сюжет 1. След което тайничко в себе си се опитваме да го набутаме в колонката сюжет 2: „Ама защо не се обажда?”. Глупава работа. Ето защо преди да отсечеш „Никой не иска да ми обърне внимание“, добре се замисли за всички, които ти автоматично си отрязала. Оказва се, че не са един и двама, нали? Е, излез с тях! Пък дори нещата да не се развият в романтична светлина, пак ще спечелиш още един познат, на когото може да се обадиш, когато ти се припие кафе или ти се приходи на дискотека.

История 3
„Толкова ми беше писнало от всичко, че когато ми се обади Красимир, реших, че ще изляза с него да се разсея малко. И си прекарахме страхотно! Той имаше страшно чувство за хумор и се смях като луда! Освен това установих, че жените го заглеждат – въпреки че не беше мой тип, явно се котираше доста добре. Вече го виждах с други очи и на втората среща капитулирах.“
Мила (24 г.)

Стъпка 4
НЕ РОБУВАЙ НА ФРАЗАТА „АЗ НИКОГА НЯМА ДА…”

…бъдеш екскурзовод на чужденец, дошъл на гости у нас и случайно заговорил те на улицата? Излезеш с някого, когото се опитват да ти „набутат”? Запишеш курс по стрелба или отидеш на фитнес, точно защото там е пълно с мъже? Ами добре. Тогава може да се сърдиш единствено на себе си, понеже пропускаш възможности. И защо го правиш? От принципи? Нали си знаеш, че най-готините изживявания се получават, когато забравиш временно фразата „така не се прави”.

История 4
„Бях казал, че никога няма да изляза с братовчедката на един приятел, понеже мразя да ме сватосват. Обаче тя се появи на рождения му ден. И, по дяволите, наистина беше точно за мен!“
Ангел (26 г.)

Стъпка 5
КАКВОТО И ДА ПРАВИШ В МОМЕНТА, ГО ПРОМЕНИ ВЕДНАГА

Независимо каква е стратегията ти – обикаляне по заведенията и брутални флирт атаки на непознати или стоене вкъщи с надеждата Някой да ти звънне на вратата (и това да не е момчето с домашното мляко или събирачи на помощи), тя явно не дава резултат. И трябва да се промени. Прехвърли всеки един избор, който си правила напоследък и се опитай да си нарисуваш обобщена картинка на собственото си поведение. Например да си пропуснала откриването на заведение миналата седмица, понеже е съвпадало с часа на любимия ти сериал? Или не си отишла на рожден ден/ екскурзия, защото познаваш само един човек, и то не сте особено близки? А да си блокирала безпомощно, когато във фитнеса те е заговорил един симпатяга? Ясно е, че когато не си в свои води, ще ти е една идея по-неловко. И все пак дай го по-смело – даже да сътвориш някоя глупост, пак е по-добре, отколкото да знаеш, че не си опитала! А ако вече си го дала супер смело? Тоест обикаляш заведенията, ходиш самосиндикално по рождени дни, екскурзии и събития и без да се замисляш, заговаряш непознатите, които ти допаднат, но нещата пак не потръгват? Ами, значи си изпаднала в другата крайност и трябва да успокоиш топката, защото се престараваш.

История 5
„Беше ми писнало да ходя на море на гости на родата в Бургас. То си беше, все едно съм с нашите, все трябва да се съобразяваш. И затова реших вместо там, да отида на екскурзия до Дубровник. Никога не бях излизала зад граница, пък и тръгнах сама и ми беше голямо притеснение дали няма да си тъпея сама през цялото време. Но си прекарах страхотно! И имаше един невероятен мъж, с когото за жалост тогава не се случи нищо. Аз съм си такава, срамувам се. Два дни след като се върнахме обаче, реших да му се обадя да разменим снимки. Срещнахме се и това беше началото на една от най-готините ми връзки!“
Деси (22 г.)

Стъпка 6
ОТПРАВИ ПОКАНАТА ТИ

Животът е много кратък и не бива да се губи в прекалени размишления. Даже напротив, често действието е най-сигурният залог за победа, докато анализите губят време… и пропускат момента. Така че събери кураж и покани някой младеж, ако наистина ти хареса. Дори да ти откаже, което е малко вероятно, губи той, не ти. Повтаряме, малко вероятно е да ти откаже, понеже т. нар. силен пол също обожава да бъде свалян.

История 6
„Бях се запознала с един младеж в интернет и си чатехме вече няколко месеца с него. Но понеже бяхме от различни градове, все отлагахме срещата на живо. И когато спечелих уикенд за двама в Мелник от една радиоигра, реших, че това е пръст на съдбата. И го поканих. Изкарахме си много готино! И до ден-днешен се чуваме с него и сме много добри приятели! Ако бяхме в един град, сигурно щяхме да останем заедно.“
Мими (23 г.)

Стъпка 7
СВАЛИ ГАРДА

Понякога в резултат на силен емоционален шамар инстинктивно „наостряш бодлите“, вдигаш стените и тежко му и горко на някой, ако се опита да получи достъп до непристъпната кула на сърцето ти. В такива периоди ти се държиш агресивно, с насмешка или резервирано спрямо „целия мъжки род“, като тайно се надяваш да срещнеш някой, който да те опровергае. Това обаче не става, защото както знаем добре, мъжете си падат по жизнерадостни, ентусиазирани и заинтригувани от тях жени, а не кисели цинички. Така че бъди Cosmo: усмихната, успешна и удивителна… и другият пол няма да пропусне да те забележи!

История 7
Всъщност тук влизат историите на всички жени, които са в благословената фаза на наличие на срещи. Очакваме и твоята всеки момент!

Close