fbpx

7 ВЪПРОСА, С КОИТО ДА РАЗБЕРЕМ ДАЛИ ТОВА Е “НАШИЯТ МЪЖ”

Имам един приятел – женкар, който всяка вечер се оказва в леглото с различна жена. Тези жени са млади, красиви и знаят, че не са единствените. Въпреки това го правят. Когато го попитах: как те реагират, когато разберат, че това е било само за една нощ – той отговори: никой не ме пита и не си задаваме въпроси. Жените не искат да разбират истината. Те вярват, че ще успеят да ме омаят и просто не ме питат.

Като жена, която се обръща към жени, искам заедно с вас да променим тази реалност!

Какви въпроси трябва да зададем, за да разберем наистина ли това е нашият мъж и заслужава ли си да продължаваме връзка на интимното ниво с него?

Ние жените наистина често се страхуваме от истината. Още повече, ако задаваме въпроси, ще чуем отговори, които не искаме да чуем. Така се самозалъгваме. Мислим, че това е начин да избегнем болката, за да не сме наранени. Но в реалност се получава точно обратното. Истината рано или късно излиза наяве и ние се чувстваме изглъгани, изманипулирани и обвиняваме партньора, че той ни е лъгал, което всъщност не точно така.

Това са 7 въпроса, които ще ви помогнат да разберете дали да продължавате заедно, или… Ще продължите по пътя си без него, но ще запазите самоуважение.

В момента, в който се запознаете с интересен за вас мъж (още преди първата целувка) го попитайте:

1. КАКВИ СА ТВОИТЕ ЦЕЛИ И НАМЕРЕНИЯ? ГРУБО КАЗАНО – КАКВО ИСКАШ?

За мъжете, за разлика от нас жените, е много важно да имат мисия, да знае кой е той, с какво се занимава и доколко е реализиран. За нас жените е по-важно да сме реализирани в любовта и семейството. Докато мъжът не се чувства реализиран – той не е много склонен да има сериозна връзка. В момента, в който той стъпи здраво на краката си – той е готов за семейство и за ЕДИНСТВЕНАТА СИ ЖЕНА. Ако той има цели, знае какво иска и вие сте част от този план, и виждате себе си с него – продължете. Ако той е объркан, няма план, няма място за вас – бягайте още сега.

2. КАКВИ МЕЧТИ И ДЪЛГОСРОЧНИ ПЛАНОВЕ ИМАШ В БЛИЗКИТЕ 10 ГОДИНИ?

Това показва какво ще ви очаква в бъдеще. Доколко той е наясно със себе си и доколко действията, които полага в момента са свързани с действията вбъдеще. Ако няма връзка – вероятно той е просто мечтател и говори празни приказки. Доколко и къде вие имате място в цялата работа?

Ако той мечтае да отива да спасява деца в Африка, а вие искате къща с деца – то той не е вашият човек и е по-добре да го разберете преди да сте направили деца с него.
Ако той не знае какво иска – помисли, доколко си готова да бъдете майка за него и да го ръчкаш цял живот. Нормално е към 30-40 години, мъжът да има мечта и да знае накъде върви. В противен случай той е просто непораснало дете и няма как да го накараш да порасне, освен ако той самият не го реши.

3. КАКВО МИСЛИШ ЗА ВРЪЗКИТЕ?

Тук е важно да чуете какво е за него една връзка (Пр.: да се видите веднъж седмично за секс или да живеете заедно). Какъв опит има той във връзките, как говори за бившите си приятелки? Какво по принцип е отношението му към жените? Слушай много внимателно! Всичко това след време ще се отнася и за теб. В това правило няма изключения. Не мисли, че ще бъдеш специална за него и с теб това няма да се случи… Мъжете не се променят и повтарят един и същи модел на поведение с жените. Може да бъде различен само, докато е влюбен. После всичко си идва на място.

4. КАКВО МИСЛИШ ЗА МЕН?

На този въпрос провери доколко изобщо той мисли за теб. Примерно, ако той ти казва: ти си много умна и предизвикваш в мен уважение, попитай го кога точно той го е забелязал. Ако той се сети за конкретна случка и ти опише как го е разбрал, значи е мислил за теб. Ако не може да каже нито дума – вероятно е отговорил автомитично и ти не си в неговата глава. Когато ти си важна за него той обмисля всичко, което се е случило, изучава те, прави свои заключения. В противен случай ти просто не си му интересна. Запитай се защо е така и виж дали можеш да промениш това положение. Ако не – намери този, който ще се интересува от теб.

5. КАКВО ЧУВСТВАШ КЪМ МЕН?

Това е най-трудният въпрос. Мъжете много не го обичат и бягат от него по всички начини. Най-трудното за тях принципно е да осъзнаят своите чувства и още по-трудно е да ги изкажат. Това ги кара да се чувстват слаби и уязвими. Така че, дай му време да отговори на този въпрос. Но не се отказвай, докато не получиш отговор. Също така, наблюдавай много внимателно неговата реакция от момента, в който си задала този въпрос. Понякога самата реакция казва повече от думите. Ако той започне да заеква и да бяга от отговора – може би наистина няма чувства, за което не можеш да го обвиняваш. Това не зависи от него. По-смелите мъже могат и директно да го кажат: не те обичам. Обаче ако той те обича и държи на теб – той ще се насили и ще каже нещо от сорта: “Много ми е хубаво с теб. Ти си постоянно в моята глава. Липсваш ми вече в момента, в който тръгваш и постоянно искам да си до мен. Обичам те”. Тогава това е твоят човек.

И само, ако отговорът на 5-ти въпрос е положителен и той има чувства, тогава попитай:

6. КАК ВИЖДАШ НАШЕТО СЪВМЕСТНО БЪДЕЩЕ?

Нека той да ви опише какво ще правите от тук нататък. Вие сте трофей, той е победител и той решава какво ще прави с трофея си. Вие само можете да кажете за вашите желания и да изчакате да разберете как той вижда нещата. Къде и как ще живеете (заедно, при него или при теб, или по отделно). Какъв тип връзка избирате (моногамна, отворена)? Какви планове имате за семейство: сватба, деца или просто да живеете заедно, без да се обвързвате и т.н.

7. КАКВИ ПЪРВИ КОНКРЕТНИ СТЪПКИ ЩЕ НАПРАВИМ ОЩЕ ДНЕС И ТАЗИ СЕДМИЦА?

Любовта е действие. Ако той ви обича и иска да бъде с вас – той ще започне да действа, без да отлага. Ако не – това просто са красиви думи. Изисквайте конктретни действия от вашия партньор.

Скъпи жени, вярвам, че колкото по-смели сме в чувствата си, колкото повече ние самите уважаваме себе си, толкова повече ще научим мъжете да ни уважават и да се съобразяват с нас. Това е в нашите ръце – да бъдем жени и да научим мъжете да се отнасят с нас като с истински жени-дами!

С любов и уважение,
Наталия Кобилкина – сексолог, семеен терапевт

Close