fbpx

6 тайни на вечно пътуващите жени

Има някои жени, които сякаш винаги са в движение. Ваканции, екскурзии, круизи… животът им изглежда като едно постоянно и много забавно околосветско пътешествие. И всички останали се питаме: Как го правят? Истината е, че всяка дама може да обиколи света, стига да следва някои прости правила, които пътуващите жени знаят и прилагат много добре. Ето кои са те:

1. Те са напълно наясно със свободното си време

Между сватбите, бебешките партита, дипломирането и задълженията в последната минута е невероятно, че всеки има време за себе си – да не говорим за време за пътуване. Ключът е в организацията. В началото на годината попълнете календар с всички събития, на които знаете, че трябва да присъствате, в допълнение към вашите фирмени празници. След това, работейки около тези дати, добавете пътуванията, които бихте искали да предприемете и да разберете кога ще бъде най-смислено да отидете. Виждайки цялата изложена година, ще можете да намерите допълнително време тук и там (например за дълъг спа уикенд).

2. Те използват разумно кредитната си карта

Разбира се, всеки знае, че можете да използвате кредитната си карта, за да увеличите максимално точките от закупените билети, но знаехте ли, че можете да получите и приходи от наем на автомобил и други пътни разходи? Винаги, когато пътувате, проучвайте тези опции, за да сте подготвени и не просто да спестите, а и да излезете на плюс от резервацията на кола под наем, хотел и други.

3. Те се вдъхновяват от другите

Един от най-добрите начини да откриете нови места е чрез препоръки… дори ако те са от хора, които не познавате лично. Отворете приложението Instagram и започнете да следвате няколко профила на пътешественици. Всеки път, когато виждате изображение, което ви хареса, запазете локацията. Веднъж месечно (или толкова често, колкото искате), преминете през колекцията и запишете всички местоположения, хотели и екскурзии, които предизвикват интереса ви. С течение на времето ще започнете да събирате собствената си малка база данни, за да имате готови варианти, когато решите да отидете някъде.

4. Те се възползват от приложения с ценово проследяване

Ключът към намирането на сравнително евтини самолетни билети е да знаете кога цените ще паднат. И как е възможно това? Чрез проследяването на полетите (донякъде маниакално) с помощта на приложението hopper.com. To ви позволява да „наблюдавате пътуванетo“ и ви уведомява, когато се променя тарифата или когато се счита, че е най-добре да купите. След това направете крачка напред и проверете цените на билетите си със сайтове като CheapAir, за да спестите още повече. И икономиите не спират там. Можете да спестите пари и на местно пътуване. Преди да наемете кола, не забравяйте да проверите сайта AutoSlash, който проследява цените за наемане на коли и автоматично прилага най-добрите талони и отстъпки за наема ви.

5. Те приоритизират това, което е ценно за тях

Някои жени избират да прекарат един месец гладни в името на нова чанта. Жените, които постоянно пътуват, ще спестят тези пари, за да пътуват. Ако това е важно и за вас, направете същите жертви. Намалете харчовете си за неща, които не се квалифицират като необходимост. В допълнение към намаляването на разходите ви, препоръчваме да се създаде автоматичен трансфер на пари в определена пътна спестовна сметка всеки месец.

6. Те винаги казват ДА

Правило номер едно: да каже „да“ на всяко пътуване, на което са поканени (и разбира се, свободни). Пешеходната обиколка в Юта може да не е в списъка ви с дестинации за пътувания, но когато отидете там, ще се почувствате благодарни. В същия дух е важно да сте гъвкави с датите за пътуване. Вместо да резервирате пътуване в средата на натоварения ваканционен сезон, резервирайте преди или след това. Не само ще спестите пари, но и ще избегнете тълпите. Празни плажове? Да моля.

Коментирайте във Фейсбук
Close