fbpx

6 причини защо точният човек трябва да ви държи в напрежение

В кой момент от връзката осъзнавате, че сте истински влюбени? Това е моментът, в който осъзнавате колко нервни ви кара да се чувствате човекът до вас, нали?

Напрежението е начинът, по който умът ни ни казва, че някой означава много за нас. Ние, хората, сме усвоили умението да имаме ясна представа за опасностите на живота, внезапната загуба и разочарованието.

Когато открием някой, който постоянно успява да ни държи в напрежение, то това е ясен знак, че намираме присъствието му в живота ни за много важно.

Освен всичко това, човешките същества обикновено сме егоцентрични, докато не се влюбим. Тогава започва да обичаме и да ни е грижа за друго човешко същество по начин, почти идентичен с начина, по който обичаме и се грижим за себе си.

Човекът, с когото би трябвало да прекарате остатъка от живота си, е този, който винаги успява да ви държи под напрежение. Винаги има нещо, за което да се притесняваме в този живот и в повечето случаи напрежението идва, защото искаме да защитим себе си. Фактът, че искаме да защитаваме и държим близо до себе си някого, показва, че той е човекът, когото приемаме за толкова близък, колкото сме си само ние самите.

Ето и 6 причини, поради които нервността ни показва, че това е човекът за нас.

1. Очаквате с нетърпение следващия път, в който ще се видите

Дори когато не сте заедно, то не сте съвсем разделени, защото постоянно си изпращате съобщения. И въпреки това, когато знаете, че ще се видите, пеперудите в стомаха ви започват бурно да пърхат. Изпитваме това чувство в началото на връзката, когато преживяванията са все още нови за нас. Казват, че с течение на времето това се променя и пеперудите спират да се появяват, но не винаги. Проблемът е, че с течение на времето спираме да отделяме толкова внимание на партньора си, че да бъдем нервни. Започваме да го приемаме за даденост и оставяме връзката си на автопилот. Когато усетим, че това се случва, трябва да преценим за себе си какво трябва да променим, за да запазим отношенията си. Добрата връзка изисква работа и отдаденост.

2. Дори да знаете, че няма нужда да сте перфектни, все пак се притеснявате да не би странностите ви да го изплашат

Въпреки че искаме да се чувстваме комфортно в присъствието на своята тръпка, идва опасността от това да се почувстваме прекалено комфортно, а това е моментът, в който връзката започва да губи своя блясък. Истината е, че и вие, и партньорът ви имате малки странности и лични тайни, които се притеснявате да разкриете. И въпреки че си мислите, че искате да знаете всичко за него, то определено има неща, за които ще съжалявате, ако научите. За това, за доброто на връзката е добре да запазите най-личните си неща за себе си. Особено ако мисълта да ги разкриете пред него ви кара да се чувствате нервни и напрегнати.

3. Не можете да си представите, че един ден той може да си тръгне

Мисълта да се разделите с половинката си направо ви кара да изтръпвате от ужас. И все пак, вие осъзнавате, че това не е изключено. Животът е непредвидим и всеки от нас има своите вътрешни демони, с които се бори. Случвало се е дори най-стабилните връзки да се разпаднат ей така. За това е напълно нормално мисълта да се разделите да ви плаши и да ви кара да се чувствате нервни и притеснени.

4. Притеснявате се за това колко много го обичате

Любовта е сложно чувство. Да обичаш някого означава малко или много да зависиш от него. Мислите си, че вашето щастие не зависи от човека до вас, но ако знаете, че ако той ви напусне, това ще разбие сърцето ви, то наистина сте зависими до някаква степен от него. Особено ако вече сте изпитвали чувството да загубите някого и знаете колко боли. При това положение ще се почувствате толкова нервни, че ще опитате колкото се може повече да се отдръпнете и да избегнете момента, в който сте напълно влюбени, от страх да не бъдете наранени. И ще подавате на партньора си само малки частички от сърцето си, докато докаже, че го заслужава цялото.

5. Притеснявате се за бъдещето си заедно

Когато отношенията ви са на етап, в който връзката ви се развива точно така, както бихте искали, се появява притеснението от бъдещето. Тъй като вече знаете какво искате, сега започвате да се притеснявате дали нещо няма да се обърка и да провали плановете. Вярвате все пак, че любовта ви е толкова силна, че ще се справи с всякакви препятствия, които се появят на пътя й, но все пак се чувствате леко напрегнати и това е напълно нормално.

6. Страхувате се от момента, в който пътищата ви ще се разделят – завинаги

Не става въпрос за това да не можете да си представите живота си без даден човек. Страхът идва в момента, в който осъзнаете, че някой ден ще ви се наложи да живеете без него. В крайна сметка на всеки е ясно, че рано или късно ще загубим всичките си близки, те също ще загубят нас и това ще стане по възможно най-неочаквания начин. За това при тази мисъл сте нервни. Защото за вас няма да има нищо, ако някой ден загубите любимия си човек. Светът ще спре да съществува.

Текст:dama.bg/Христина Лозанска

Close