fbpx

5 неща, които трябва да знаете за приятелството със „стара душа“

Хората, които притежават „стари души“ обикновено се различават от другите с търпение, състрадателност и по-философски начин на мислене. Те съвсем естествено гравитират към интелектуалната страна на живота – търсят знание и мъдрост във всички житейски ситуации. Ако имате в живота си такъв човек, ето какво трябва да знаете за приятелството с него.

Винаги слуша с интерес

Този човек наистина слуша с любопитство и ентусиазъм, „гмурка“ се в разговора. Повърхностните разговори и „чесане на езици“ не са му по вкуса, защото изпитва истинско удоволствие от свързването с другата душа.

Дава мъдри съвети

Обикновено тяхната мъдрост надхвърля възрастта им и понякога наистина се чудите откъде черпят такова знание. Интересното е, че има и много деца, които носят „стари души“ и които буквално могат да ви оставят с отворена уста, когато изкажат мнение по някой сложен въпрос.

Не съди

За разлика от мнозина, човекът със „стара душа“ няма да се нахвърли да ви съди и поучава, а ще се опита да ви разбере. Понякога дори няма да се опитва да ви даде съвет, а ще задава стотици въпроси, за да стигнете сами до отговора, който се крие вътре във вас.

Не се вълнува от материалното

Страхотен мобилен телефон с хиляди функции, къщи, коли, красиви дрехи, екзотични пътувания. Кой не ги иска за себе си? Старите души! Те са над материалното. За тях тези придобивки са нещо временно и не носят никакво значение.

Обича да стои сам

Старите души проявяват незаинтересованост в заниманията и интересите на хората в своите възрастови групи – рядко ходят по заведения и дискотеки, надали ще ги видите и на концерт. Те обичат тишината и да прекарват време със себе си.

Текст:https://www.iwoman.bg

 

Close