fbpx

5 женски черти, които мъжете обожават

„Мъжете са от Марс, жените от Венера“ – Прекалено банално, но адски вярно. Това клиширано схващане, обаче, ни дава да разберем че мъжете и жените от векове са две коренно различни половини на човечеството.
Въпреки че често е трудно да разберем мъжете и тяхното мислене, особено ако вметнем и още едно клише – “Мъжете мислят само с долните си глави!”, те също имат чувства като всички човешки същества, но от комформизъм трябва да се правят на мъжкари. Чувствата били за гейовете, а един мъж не изпитвал никакви угризения при раздяла.
Разбира се, това невинаги е така – мъжете също търсят истинската любов, както всеки относително нормален човек. Стремят се да направят любимите си щастливи и се радват на ласките и красотата на половинките си.

Колкото и да не ни се вярва, оказва се, че жените в масовата си част са доста по-неподготвени за това да разшифроват мъжките мисли, като от улеснение се придържат към второто клише и се мъчат да бъдат мръсници и порно актриси, докато един мъж може да желае нежност, крехкост и преданост. Понякога простата прегръдка върши много повече от дивашкото потене.

Ще ти помогнем да прогледнеш кои 6 женски черти обожават мъжете, както и ще ти дадем няколко препоръки.

По-добрата памет.

5 женски черти, които мъжете обожават

Докато мъжете имат много по-добра визуална и картографска памет, не веднъж сме ставали свидетели на това как жените превъзхождат мъжете в запомнянето на най-различни като естество, както и по обем информация, което всъщност е изключителен факт, на който всички мъже тихичко и навъсено завиждат.

Всеки знае истории за това как един мъж най-редовно пита жена си къде са ключовете за колата, кога беше последната визита до близкия супермаркет, кои продукти свършват, кога беше консултацията на детето и куп други дребни дела, за които жените не само мислят, а и възпроизвеждат с невероятна точност. Но защо това е така?

Всичко се крие в структурата на еволюцията, която е приспособила различните полове да действат различно с наличната информация – от асимилирането до повторното възпроизвеждане. Надали се е налагало на праисторическия Иван да помни всеки убит елен в най-големи детайли, но праисторическата Пенка с радост би ти казала кога на малкия Груйо му е поникнало зъбче.

Препоръка: Осъзнай сбития график на мъжа до теб. Той гледа да вложи дейности за 20 часа в 8-10 часа, след което да бъде домашен майстор, детегледачка, политически анализатор, както и приятелка, с която можеш да споделиш последните тенденции на роклите в МОЛ-а. Трудно е, за Бога!

Мъжете обичат факта, че жените са добри слушатели

Тук веднага се сещам да дам една зависимост – жените асимилират много по-добър слухов апарат, а мъжете имат по-добра връзка мозък-говорен апарат.
Когато един мъж има проблем, той по-скоро би изразил притесненията си към жена приятелка или към половинката си, отколкото към приятелите си мъже. Мъжете знаят, че дамите ще изслушат внимателно проблемите, ще успеят да вникнат от емоционална гледна точка в проблема и най-вероятно ще дадат най-доброто възможно решение. Мъжете не могат, а и не искат да се разкриват един на друг, заради “нарушаването” на тяхната мъжественост.

Препоръка: Внимателно слушай, какво казва един мъж – той няма да говори в прав текст, освен ако изрично не го помолиш да го направи. В повечето време ще използва заобиколни методи за да ти каже какво му е на душа, но както споменах – това е съвсем нормално.

Мъжете обожават уханието на жените

Aко някой мъж дори за миг спомене, че предпочита жена му да мирише на скъп, марков парфюм, вместо да усети благоуханието на меката кожа, приятният полъх на женственост и красивият външен вид – определено лъже. Уханието на жената удря в петите един мъж, пленява го и го кара да забърше с лека ръка реалността, в която живее. Дори да не си го признаваме, обаче, мъжете обичаме, когато нашите половинки полагат грижи за външния си вид. Можеш да чуеш мрънкания и пуфтене, но няма мъж, който да не се гордее, ако жената до него изглежда блестящо. Това действа като ракетен ускорител и изстрелва мъжкото самочувствие в нови, често непонятни дори за един мъж висоти. Повярвайте ми! Действа безоктазно.

Препоръка: Ако наистина искаш да преживееш истинската квинтесенция на това един мъж да зарови нос в косите ти и да диша до припадък, просто го покани да те прегърне. А какво по-добро време той да направи това, от това, когато ти се гласиш пред огледалото. Постарай се да му покажеш, че не се контиш заради себе си, а че искаш да бъдеш неотразима за него самия. Той ще е на седмото небе, а ти… ти ще си неустоима в очите му. Не се чуди, ако събудиш в него и някое по-интимно и истинско чувство.

Мъжете обичат способността на жените да се изразяват.

Жените имат по-изтънчен и нежен начин на изразяване и доста често сме били свидетели на това как една красива млада дама може да разцъфне още повече, когато заговори. Тъй като жените са по-добри анализаторки що се отнася до емоциите, чувствата и околната обстановка, докато мъжете са по-прагматични и доста често почти нарочно отбягват света около тях, няма как да не отбележим, че мъжете се възхищават и на това.
Дори понякога да чуеш един мъж да хленчи като разглезено дете пред сладкарница, че дамата до него се задълбава твърде много в емоции и чувства, той цени тази женска способност и особеност и винаги се вслушва, макар да не признава.

Препоръка: Не чакай някой да ти даде думата. Грабни момента, като направиш най-доброто си представление до момента – бъди искрена, говори от дъното на душата си, дори да говориш за това как се прави лазаня. По-важно от това как изглеждаш за твоя мъж е това, как те възприемат другите. До тук със стеснителността. Дай поле на богинята в теб да играе на най-красивото място за игра – съзнанието на мъжа до теб.

Ранимост

Ако си мислиш, че за един мъж е готино ти да се грижиш за всички аспекти от твоя живот, както и доста от неговите, а той да потропва лежерно чехли на дивана, чакайки да свършат рекламите по спортния канал – грешиш дълбоко. Един истински мъж обожава жената до него да е слаба, ранима и зависима от него. Така и трябва да бъде. Това, че мъжете отдавна са преминали на отсрещния бряг, а жените са заели позицията си на “топкотрошачки” е ефект от микроеволюцията на човечеството.

Препоръка: Премахни огражденията на душата си. Те са излишни точно толкова, колкото и мъжката скопеност. Бъди ранима, покажи му, че той е човекът, който всъщност трябва да те държи в крачките ти напред, а не точно обратното. Ако трябва, направи се, че те боли нещо и помоли мъжа ти да те прегърне. Ще усетиш разлика, обзалагам се!

Е, тези 5 женски черти, които мъжете обожават може да не са нещо особено за теб, но за един мъж означават много. Ако, обаче се сетиш за нещо, което можем да добавим към темата, напиши го в коментарите по-долу!

Текст:http://stylesfever.com/от Ирина Маринова

Close