fbpx

4 неща, които хората научават само след раздяла

Едва ли има човек, който никога да не е преживявал раздяла. Всъщност, периодът преди самия крах на отношения, е доста по-мъчителен и забулен в хиляди въпроси – има ли шанс за нас, какво ще правя сега, ами ако не намеря никой по-подходящ. Но когато раздялата вече е факт, човек осъзнава доста важни неща за живота, за себе си и за изграждането на хармонични отношения в бъдеще.

1. Нищо фатално не се е случило

Първоначално ще се самосъжалявате, ще се ядосвате, ще страдате, ще мислите за времето, прекарано заедно, но всичко това е в реда на нещата. Все пак, изгубили сте близък човек, дайте си време. В един момент неусетно ще продължите напред и ще разберете, че не се е случило нищо фатално.

2. Знаели сте много малко за себе си

Когато са във връзка, всички хора правят компромиси и в един момент забравят кои са те всъщност и какво искат. Примерно, не сте яли китайска храна от години, защото на половинката ви й се е гадило от миризмата. Сега е моментът да излезете „на среща“ със себе си и да се опознаете.

3. Усамотете се

Разбира се, не всеки може да замине на Малдивите за 2 седмици, както се случва във филмите. Но можете да опитате нова литература, спорт или медитация. Важно е да прекарвате известно време в тишина, за да почине мозъкът ви.

4. По-добре е да сте сами, от колкото самотни

Една от основните причини, поради които хората остават във връзка, е страхът да бъдат сами. Идеята да отидат на кино или вечеря сами е смущаваща за мнозина. Истината е, че не се страхуваме да бъдем физически сами, а сами с нашите чувства. Когато ги приемем и заживеем в хармония със себе си, „самотата“ няма да е нарицателно за нещо непременно лошо.

 

Close