fbpx

4 начина да подобрите връзката си през юни

Дълги топли дни и прохладни приятни вечери. Сочни плодове и разхлаждащо вино. Обещанието за лятна ваканция, която чука на вратата. Лятото е тук, а ние нямаме търпение да го изживеем с пълна сила. Ето 4 начина да укрепите любовния си живот, докато се радвате на горещите дни:

Прекарайте един ден във водата

Помните ли усещането за лекота, което чувствате, когато гледате към морето? Това не е поетично мрънкане, а наука. И вроденият успокояващ ефект на водата има способността да сближава. И за това си има логично обяснение – когато изпитате това чувство на страхопочитание към водата, сякаш се отваряте емоционално и се свързвате с Вселената. Чувствате връзка със себе си, със света около вас и с човека до вас. Това ви поставя в „ние“ състояние на ума. С други думи, един ден, прекаран на езеро или на плажа заедно, може едновременно да ви накара да се отпуснете и да се сближете.

Гответе заедно

Не ви е нужен учен, за да ви каже, че яденето е по-здравословно (и по-интимно), когато е споделено. Но също така действа и като афродизиак. Според заключения от неотдавнашно проучване на HelloFresh, готвенето с половинката е много по-секси от всичко останало. И с изобилието от летни продукти и началото на сезона на печивата, няма по-добро време от годината да станете двойка секси готвачи. Прекарайте една събота сутрин, разхождайки се на пазара и вечер в пиене на вино и приготвяне на нещо специално.

Говорете си с изявления, а не с въпроси

Ако през пролетта помежду ви преобладаваше излишно напрежение, помислете дали да не използвате нова комуникативна тактика, когато се чувствате ядосани на партньора си. Терапевтът Робърт Табиби предлага да се използват изявления, а не въпроси, за да се получи правилна комуникация: „Въпросите лесно задействат детските неща“, казва той. „Те бързо предизвикват усещане за критика и напрежение – че нещо не е наред, че сте направили нещо нередно, че не сте честни.“ Преформулирайте въпроса ,например: „Защо закъсняваш?“, в изявление – например: „Притесних се за теб“, което има силата да успокоява и обединява.

Починете си от социалните мрежи

Всички знаем, че пристрастяването към социалните медии поема твърде много от нашето време. Но според проучване на Бюлетина за личността и социалната психология, любовта ви към социалните медии може действително да създаде дисбаланс и да увеличи несигурността във връзката. Предизвикайте себе си да опитате за един месец,да не провъзгласявате любовта си към стотиците си „приятели.“ Ще почувствате онова, което се нарича „присъствие в настоящия момент“ и вашите отношения ще бъдат значително подобрени.

Close