fbpx

3 причини защо щастливо обвързаните изневеряват

Едно от най-болезнените неща, които човек може да преживее в любовта е изневярата. Понякога бихме предпочели да не знаем за малките флиртове, да продължим с партньора си все едно не се е случвало. Тогава винаги си задаваме въпроса „Защо, след като сме щастливо обвързани изневеряваме? Вижте три възможни причини.

Опитват да възстановят връзката с това, което мислят, че са изгубили.

Една от причините щастливо обвързаните хора да изневеряват е, че се опитват да намерят това, което са загубили в себе си. Това не означава, че се опитват да се отдалечат от половинката си.

Въпреки факта, че сте наранени от постъпката на партньора да търси нещо извън вашата връзка, това не означава, че той не е щастлив с вас. Може би не може да сподели по някакви причини това, от което наистина се нуждае.

Необходимостта за изневяра има биологична основа.
Изневярата се случва във всяка култура, дори и в тези, в които се наказва с пребиване с камъни или смърт. Защо хората рискуват с изневяра? Отговорът се крие в биологията. Хората имат двойна човешка репродуктивна стратегия, което означава, че чувстваме еволюционна нужда от формиране на продължителна любовна връзка. Но тази стратегия създава и стимул за изневяра.

За мъжете втората жена означава повече деца. За жените изневярата с друг мъж означава по-голяма сигурност и защита в случай, че техните съпрузи починат или ги напуснат. Въпреки че днес нещата са доста различни, това поведение все още стои записано в нашия генетичен код.

Понякога просто се случва

Всички сме уязвими, когато става дума за любов и изневяра в някакъв момент бихме могли да попаднем в капана на изкушението. Имате колега, който ви е симпатичен и разговорите с него са приятни, някой, който ви прави често комплименти, интересува се от това какво се случва с вас и т. н.

И ако това съвпадне с поредица лоши дни за вас и половинката ви, в които не намирате общ език, бихте могли да се впуснете в нови усещания. Въпреки това, не трябва да използвате тези причини като извинения. Изневярата е избор и тя може да се случи на всеки.
Още по темата

Ключът на това да запазите връзката си от изкушението се крие в искрената комуникация с партньора. Ако забележите, че някой мъж много ви привлича или ако фантазирате за ваш колега, споменете го на половинката си.

Обяснете защо се чувствате по този начин. Може би на подсъзнателно ниво не сте сексуално удовлетворени или смятате, че не сте достатъчно ценени като личност. Ако замълчите за тези ваши нужди, липсата на доверие ще се задълбочи и това неминуемо ще застраши връзката ви.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg

Close