fbpx

15 начина да направиш деня си идеален

Сутрин

1. Събуди се бавнио и не скачай веднага от леглото. Предвиди си поне 5 минути, които да прекараш в леглото, да се протегнеш и да се разсъниш, за да не причиняваш шок на организма и деня ти да тръгне с усмивка.

2. Душовете с радио са измислени с причина! Няма нищо по-хубаво да започнеш деня си с топъл душ и приятна музика.

3. Пред огледалото си кажи, че изглеждаш добре (това е добре известна слухова настройка), припомни си плановете за деня и си сложи червило, колкото и да нямаш време!

4. Избери дрехите, които ще обличаш предишната вечер, за да не се изнервяш от висенето пред гардероба сутрин с мисълта, че нямаш какво да облечеш! Предвиди, ако имаш някаква уговорка вечерта, за да не се окаже, че трябва да отложиш излизане с приятели, заради неподходящо облекло.

5. Яж вкусна и здравословна закуска. Въпреки че звучи сложно, това не е така! Първо, със сигурност си наясно, че пропускането на закуската влияе зле на фигурата ти! Ако започваш с храни с анти-стрес качества като бадеми,  банани, краставици, авокадо, аспержи, шоколад, със сигурност ще започнеш деня си по най-добрия начин!

15 начина да направиш деня си идеален

През деня

1. Пристигай на работа навреме. Това е много важно. Първо – не се налага да бързаш по пътя и да си създаваш излишно напрежение, второ – може да се насладиш на случващото се наоколо, да си вземеш кафе и да пристигнеш в офиса с усмивка.

2. Когато имаш много работа, не губи време да се оплакваш как няма да се справиш с всички задачи, а започни да действаш веднага! Ще видиш, че само след час, тя ще е значително по-малко. Основното нещо е да направиш план, да не се разсейваш и да не прекарваш много време в повтаряне ан фрази като „Нямам време“, „Няма да се справя“, „Затрупана съм с работа“…

3. Изключвай мозъка си на всеки половин час. Презареждане. Затопли ръце и нежно масажирай слепоочията си и челото над очите. Дишай дълбоко и две минути не мисли за работа.

4. Обядвай навън, за предпочитане с компания и далеч от офиса.

5. Говори с усмивка. Странно е, но това работи за повишаване на настроението ти. Също така не забравяй да казваш „Обичам те!“на хората, които обичаш.

Вечерта

1. Първият принцип е прост – ако ти се спи, трябва да спиш. Имаш пълното право да решиш кога да си легнеш. Няма нищо лошо да се откажеш от парти и да прекараш вечерта в леглото си!

2. Прави любов! Понякога това е най-добрият начин да облекчиш напрежението и да увеличиш енергията си!

3. Прави каквото ти се иска. Ако гаджето ти иска вечерта да гледа „Война на световете“, а ти предпочиташ да се излегнеш с книга в ръка, просто го направи! Понякога е по-добре да си егоист и да мислиш за собственото си удоволствие!

4. Не се насилвай да почистваш дома си вечерта. Маркирай някакво време през уикенда, което да отделиш за гладене, пране и почистване.

5. Избери ресторанти и барове, които са с подходяща атмосфера и се чувстваш добре там. Вечер след работа е хубаво да се насочиш към тихите удоволствия в приятна компания.

Close