fbpx

13 неща, които правят уверените момичета

Несигурността е гадно нещо. Но истината е, е всяка от нас се чувства зле в кожата си …понякога. Ако си изпаднала в такъв момент, виж съветите на супер уверените момичета, те разкриват как поддържат настроението и самочувствието си!

1. Изгони негативните мисли. Напомняй си, че не си заслужава да хабиш психическа и физическа енергия за неща, които не можеш да контролираш. Например, има неща във външния си вид, които не може да промениш, но може да промениш това, върху което се фокусираш.

2. Давай си разрешение да не се чувстваш на 100 % уверена през цялото време, това е Ок, нормално е да има дни, в които настроението ти е скапано.

3. Събуждай се с любимия си цитат или мантра, която ти влияе положително. Може да го залепиш срещу леглото си или да го закачиш на огледалото, така че да го виждаш веднага щом станеш!

4. Атакувай себе си с комплименти. Застани пред огледалото и се погледни в очите. Всяка част от тялото ти заслужава комплимент, това ще ти помогне да изградиш самочувствието си, въпреки че в началото може да не вярваш на това, което казваш. Със сигурност ще заобичаш себе си и начинът по-който изглеждаш!

5. Насърчи своето селфи самочувствие. Ако не си любителка на селфитата, това ще отнеме известно време. Дори да не ги споделяш в социалните мрежи, те ще ти напомнят колко далеч си стигнала в пътуването, наречено „любов към себе си“!

Селфитата ще ти помогнат да придобиеш самочувствие, дори да не ти се вярва!
Селфитата ще ти помогнат да придобиеш самочувствие, дори да не ти се вярва!

6. Усмихвай се. Всяка сутрин започвай с усмивка, дори тя да е нарочно! Ако се събудиш в лошо настроение, отиди до огледалото и направи смешна физиономия и се усмихни насила!

7. Докато се оправяш сутрин, си пусни любимата музика! Да пееш и танцуваш (дори да не ти е природен талант) ще стане нещото, което ще очакваш с нетърпение веднага щом се събудиш!

8. Мисли с възхищение за всяка част от тялото си! Да, наистина! Като, например, имаш силни бедра, които ти позволяват да практикуваш планинско колоездене, ръцете ти – с тях прегръщаш приятелите си…Всяка част от тялото ти има причина, за да съществува и трябва да си благодарна за възможностите, които ти дава!

9. Повтаряй си мотивиращи фрази. Да, ако ти си повтаряш, че си уверена, ти наистина ще си уверена!

10. Обличай се така, че да се чувстваш добре! Намери формулата, която работи, без значение дали се чувстваш добре в секси рокли, кежуъл съчетания или елегантни костюми. Важното е като излизаш от вратата да може да се обърнеш в огледалото и да си кажеш: „Хей, момиче, изглеждаш супер!“

11. Оставяй на себе си любовни бележки. Дори да е лепящо листче с готина мисъл или целувка на огледалото с любимото си червило!

13 неща, които правят уверените момичета

12. Кажи на вътрешния си хейтър „Отстъпи!“ Красотата започва в момента, в който решиш да бъдеш себе си. Така че всяка сутрин си напомняй, че приемаш недостатъците си и никой не може да ги използва срещу теб!

13. Убий себе си с доброта. За тези случаи, в които се изкушаваш да оглеждаш другите хора и да завиждаш, просто си кажи, че това не си ти.

Текст:cosmopolitan.bg

Close