fbpx

12 неща, които никога да не казваш на гаджето си

В разгорещен спор всички ние сме казвали доста глупави неща на гаджетата си. Докато в по-голямата част от времето те са наясно, че просто сме ядосани и не сме имали предвид точно това, съществуват някои фрази, които имат супер отрицателен ефект върху връзката. Това са 12 изречения, които никога не трябва да изричаш пред някой, за когото ти пука.

1. „Ако наистина ме обичаш, щеше да го направиш.“

Това е емоционално изнудване. Може да не е целенасочено, но подсъзнателно се опитваш да манипулираш гаджето си да направи това, което според теб е правилно. Изричайки това, се създава дисбаланс и борба за власт в отношенията ви, което води до натрупване на гняв и разочарование в едната или двете страни.

2. „Ти ме правиш завършена.“

Това е достатъчно самоизявление, в което прозира ниско самочувствие и неувереност. Когато го казваш, ти подсказваш, че не си напълно удовлетворена от себе си, когато не си с него. Това е доста опасно, създава енергиен дисбаланс като дава на гаджето ти по-висок и доминиращ статус. В здравословните отношения и двамата партньори трябва да бъдат равнопоставени.

12 неща, които никога да не казваш на гаджето си

3. „Искам нещата да бъдат както преди.“

Всички сме го изричали поне веднъж. Няма как, когато минавате през труден период, да не си спомняш началото на връзката ви. Тогава всичко беше идеално, не се отделяхте един от друг и ви беше толкова забавно! Но не можем да преживяваме и пресъздаваме миналото, така че този вид мислене никога ене  полезно. Създава се чувство на копнеж и желание, което обезценява положителните аспекти ан сегашните ви отношения и ограничава бъдещото развитие на връзката.

4. „Караш ме да се чувствам виновна, че съм с приятели.“

Последното нещо, което трябва да направиш е да търсиш виновник за своите чувства. Те са твои и само твои! Ти създаваш своите чувства, а не си жертва на тях, така че изпитваш неприятно чувство за вина само, защото наистина мислиш, че грешиш. Първо трябва да възвърнеш контрола над емоциите си. Смяташ ли, че прекарваш прекалено много време с приятелите си за сметка на това с партньора? Ако е така, промени го.Смяташ ли, че гаджето ти има различни разбирания за това колко време трябва да прекарвате заедно? Ако е така, започни открит и честен разговор за това и го попитай директно.

12 неща, които никога да не казваш на гаджето си

5. „Ти си толкова скучен.“

Всеки, който е наречен скучен, със сигурност го е почувствал като забиване на нож в сърцето. Това е много грубо и сурово изявление и тази противоречива позиция няма да доведе до нищо хубаво. Всички отрицателни критики, обвинения и крайни решения като това, винаги създават разделение във връзката и внасят напрежение.

6. „Защо никога не ме слушаш?“

Понякога може да имаш чувството, че на гаджето ти не му пука какво казваш, но с този агресивен и емоционален тон едва ли би постигнала някакъв резултат.

7. „Ти си толкова егоистичен.“

Това е осъдително и критично изявление, което атакува човека, а не действията му и създава разделение в една връзка. Внимавай с критиката, защото вместо полезна комуникация, е твърде възможно да се стигне то свиване и отдръпване на човека отсреща. Много е трудно да поправиш щетите след това.

8. „Ти си се променил.“

Този тип критично отношение спира развитието ан взаимоотношенията във връзката ви. Ако наистина вярваш в това твърдение, трябва да помислиш за възможността ти да се промениш също. Отношенията никога не могат да бъдат статични и да отстанат такива, каквито са били в началото. За да имате здравословна и процъфтяваща връзка, е необходимо взаимоотношенията да се развиват и да се трансформират динамично.

9. „Чувствам, че вече нямаш нужда от мен.“

Ние сме хора, хубаво е да се чувстваме значими и важни за някого. Но просто помисли колко несигурно звучиш, когато изричаш това. Много хора си търсят половинки, които са емоционално зависими от тях само, за да повишат самочувствието си, но това не е основа на здрави отношения.

12 неща, които никога да не казваш на гаджето си

10. „Обичаш ли ме повече от нея?“

Ако някога ти се наложи да изречеш тези думи без да е по повод на неоправдано чувство на неисгурност или ревност, то сериозно трябва да преосмислиш отношенията ви. Всеки е свободен да споделя живота си с когото иска, но ако трета страна навлезе във връзката, ти дължиш на себе си увереност и спокойствие.

11. „Не мога да живея без теб.“

Освен, че звучи несигурно, това твърдение е нуждаещо се и манипулативно. Трябва да приемеш, че една връзка е здравословна само, ако и двамата партньори искат да бъдат заедно.

12. „Бившият ми никога нямаше да направи това.“

Ужасно е, когато човекът с когото си в момента, те сравнява с бившото си гадже. Това те кара да се чувстваш ядосан, несигурен и безполезен. Само създава враждебност в отношенията ви.

Текст:cosmopolitan.bg

Close