fbpx

11 неща, които щастливите хора правят

Проучвания на психолози са установили, че има 11 неща, които щастливите хора правят различно от останалите и които носят още по-голяма радост и спокойствие в живота им.

Независимо на какъв етап от собствения си живот се намирате в момента, тези навици ще ви помогнат да се чувствате по-добре.

Щастливите хора…

1. … изразяват благодарност. Те оценяват това, което вече имат, вместо да се фокусират само върху липсите.

2. … култивират оптимизъм. В каквато и ситуация да изпаднат, щастливците успяват да видят нещо положително, което да извлекат от нея.

3. … не се сравняват с другите. Постоянните сравнения могат да се превърнат в отровни мисли на завист. Никой няма нужда от тях.

4. … помагат на останалите. Често правят дребни жестове, с които показват загриженост, или подават ръка на нуждаещи се.

5. … подхранват социалните си контакти. Всяка връзка – приятелска, романтична, служебна – има нужда от грижа, за да се съхрани. И щастливите хора знаят това.

6. ….си създават собствени стратегии за справяне с проблемите. Те са креативни и могат да се измъкнат от заплетени ситуации, като разчитат само на себе си.

7. … са се научили да прощават. Умеят да изтласкват негативните емоции и да се поставят на мястото на другия.

8. … имат много и различни занимания през свободното време. Щастливите хора се отдават на разнообразни и обогатяващи хобита, вместо да прекарват уикендите си на дивана пред телевизора.

9. … се наслаждават на живота. Знаят как да забавят темпото, за да оценят малките радости.

10. … са отдадени на целите си. И не очакват друг да ги постигне вместо тях, а са готови да работят упорито.

11. … се грижат за тялото си. Ако не сте в добра форма физически, това ще се отрази и на мислите и емоциите ви. Научно доказано е, че физическата активност помага в борбата с депресията и негативизма.

Expert.bg
Close