fbpx

10 ПРАВИЛА ЗА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ МЪЖА И ЖЕНАТА

Много хора смятат, че е случайност. Партньорът е огледало за другия – жената за мъжа, а мъжът за жената. Ако наблюдавате партньора си, то чрез поведението му, чрез обратната връзка от него може да научите много за себе си. Дори всичко.

Много често не сме готови да гледаме на себе си през очите на другия. Особено на този, с който сте в сексуални отношения. Но животът, искаме или не, има Правила, неочевидни Истини, особено Знание, което, не е важно да вярваме или не, формира изначалните отношения между хората. Като следствие се случват и събитията.

За тези, които са в постоянни дразги с партньора и неведнъж са обмисляли раздяла, добре е да прочетете това. Надявам се след това ще спрете да търсите вината в партньора си. И ще се вгледате по-добре в себе си и в своите субличности.

Мъжът и Жената изпитват напрежение помежду си в следните случаи:

#1. Мъжът и Жената са създадени да служат един на друг. Отношенията им са взаимозависими, независимо дали го искат или не.

Всеки човек иска да разкрие пълния си потенциал, но му пречат маските на различните му субличности, които е бил принуден да „облече“, за да съществува в условията на критики и изисквания, наложени му от родители и от общество.

Служенето се състои в това, че мъжът и жената изграждат отношенията си на принципа на допълването.

Когато една субличност се опитва да се освободи от Жертвата, другата субличност става Тиранинът. Или друг пример: когато жената има необходимост да изрази своята субличност Силна Жена, мъжът, за да я допълни, става Слаб.

#2. Мъжът служи на Жената, като й помага да узнае за себе си неща, които тя няма как да разбере. С поведението си мъжът разкрива различни субличности в жената, които тя потиска.

А – Мъжът пие, защото жената не признава, че го потиска.

В – Мъжът упражнява насилие над жената, защото тя се е фиксирала в субличността Жертва. („Трябва да бъда опасен, защото ти трябва (имаш нужда) да се страхуваш от някого.“)

С – Мъжът безделничи, когато жената поема върху себе си всички отговорности и се превръща в майка за его. („Трябва да съм непохватен, защото имаш нужда да се грижиш за всичко.“)

D – Мъжът изневерява, тъй като не може да направи щастлива жената, с която живее – „майката“ („Трябва да съм предател, за да спреш да бъдеш Жертва.“) Така той показва, чеиска да общува с жена, а не с майка.

#3. Женското служене се състои в това да бъде огледало за мъжа, в което той да вижда своите постижения, а не това, което не му достига. Без значение дали той е постигнал върхове, или не.

Когато мъжът е Решителен и Уверен, до него е жена, която го допълва с мекотата и с доверието си.

Когато мъжът е Безпомощен, до него е жена, която е Всемогъща.

Когато мъжът е Нуждаещ се, до него жената е Значима.

Когато мъжът е Страдащ, до него жената е Утешителка.

Когато мъжът е Лъжец, жената до него е Обвиняваща.

#4. Мъжът винаги е насочен към това да удовлетвори жената. В нея той вижда две жени – партньорка и майка. Привличането на мъжкото внимание от едната, винаги води до протеста на другата.

#5. Жената винаги очаква от мъжа това, което не й е дал нейния баща. Изхождайки от нуждата за безопасност, тя винаги проектира предишния негативен опит с мъжете в настоящата си връзка. Бащата е първият мъж в живота на жената. Субличността, която се формира в момичето по време на живота й с родителите, създава модел на поведение на мъж-партньор и оформя представата за това какви качества трябва да притежава той.

#6. Мъжът и бащата имат различни функции. Бащата трябва да защитава и да се грижи за дъщерята, а мъжът да защитава и да обгрижва жената, която го вдъхновява.

#7. Щастието на жената не е в мъжа, а заедно с него. Щастието на всеки човек не може да бъде извън него. То, както и всяко друго чувство се намира вътре в човека. Да очаквате щастие от друг, означава да прехвърляте отговорността върху него (да го смятате за виновен) за наличието (или за отсъствието) на собственото си щастие.

#8. Обикновеното, ежедневно семейно щастие идва, когато поне една от субличностите в поредния конфликт осъзнае какви субличности са влезнали в роля, и отказва да ги подкрепи емоционално и да им даде енергията си. Ролите им са взаимозависисми.

#9. Всички субличности, които разрушават отношенията, макар и да се проявяват чрез конфликти, са родителските послания, които очакват да ги отпратите обратно към истинските им собственици. Колкото по-бързи ги отпратите обратно, толкова по-лесно ще ви бъде.

#10. Поведението на партньора ви за вас е обратна връзка, чрез която осъзнавате собствените си субличности, които ви пречат да постигнете целите си. Гледайки на поведението на мъжа като на огледало, жената заради своето щастие трябва да осъзнае какво й пречи да бъде щастлива и обгрижена. Гледайки на поведението на жената, мъжът трябва да осъзнае доколко е в хармония със света.

Начало

Close