fbpx

Шест типа мъже, които ще срещнеш в живота си

Най-обсъжданата и интересна тема за жените са… мъжете.

И май никога не ни омръзва да ги коментираме, описваме, разгадаваме и да ги включваме в какви ли не истории и романи. Дали защото наистина не можем без тях? Или така си мислим? Или се опитваме да ги разберем? И все не можем.

Това е приказка стара като света. Жените са от Венера, мъжете са от Марс. Различни сме. Това е! Точка.

Всеки заслужава да преживее нещо, което да му топли през зимата. Всъщност ще се опитам да обобщя няколко типа мъже, които в различни моменти всяка жена вероятно среща. Започваме с номер едно: Хлапето

Накратко може да го опишем като детската любов. А не толкова кратко – това е онова момче/мъж, който за пръв път е откраднал сърцето ти. Няма как да го сбъркаш, нито пък да го забравиш. Независимо как е започнала, колко е продължила и как е завършила историята ви, той е бил първият ТОЙ! И във времето, ти може би ще изтриеш всички негативи и ще се присещаш с усмивка. Вероятно си била зелена, неопитна, импулсивна и с опит някъде около нулата. Спомените с него трудно ще избледнеят. Ще ти останат скъпи, както повечето спомени от детството ти. Разбира се, в случай че не сте от онези двойки, които са останали и израстнали заедно! Ако да – то си голяма късметлийка, че сте съумели да запазите връзката си. А ако не – си наясно, че неопитната и наивна любов често запалва пожари, но не топли за дълго.

Чаровникът

Срещнала си го неочаквано и неподготвена. Това е мъжът с неустоимо излъчване, външен вид и чар. Кой не въздиша по красавци? Така ти е завъртял главата, че като се сетиш за него, още ти се вие свят. Този тип мъже, които са пределно наясно с впечатлението, което създават, понякога не залагат на нищо друго. Тъжно, но факт. Има доста повърхностни „манекени“, които предпочитат да се изтъкнат само с природни дадености. Но този мъж ще те научи, че на теб това няма да ти е достатъчно. Поне не и в дългосрочен план. Много жени умишлено не се увличат по външния вид, защото знаят, че това не е предпоставка да се чувстват добре в компанията на такъв човек.

Но една такава авантюра ще ти даде много тръпка, интересни преживявания, въздишане и сърцетуп. Пък и знаеш ли, току виж се оказало, че под хубавата обвивка има и хубав характер!

Опитният

Според психолозите, много жени търсят фигура, която да възприемат бащински. Някой, който те кара да се чувстваш закриляна. Обгрижвана. Обичана и ценена. Често си мислим, че възрастовата граница играе важна роля. До голяма степен може да е така. За хубаво или не, поне такъв мъж ще знае как да общува с теб. Как да те предразполага. Какви обноски да има. Това е човек, който може да допринесе много за твоите разбирания. Независимо дали си го срещнала като познат, приятел или партньор. Той ще ти създаде еталон за доста от чертите, които да забелязваш и цениш в мъжете. Той може да те научи на много неща, да ти помага със съвети, да те подкрепя в твоето израстване и развитие. Дори да останеш разочарована от него в личен план, може би ще запазите добри приятелски отношения. Защото ще знае как!

Голямата работа

Всички знаем историята с Тузара! Господин Бизнесмен! За съжаление в нашата реалност, която е малко различна от лъскавите корици на списания и надъхващи филми, Лошото момче не се променя или превъзпитава!

Много мъже, които се изтъкват с определен статут и им харесва да са независими и самонадеяни нагазват твърде надълбоко в тези води.

Той може да е полезен контакт в професионално и социално отношение. Но, лошата новина е, че е свикнал с определен начин на живот и НЕ ИСКА да го промени.

Още по-малко за теб. Трудно ще размести „натоварения“ си график, за да се отдаде на семейна идилия и пълноценна връзка. Или поне не преди да навърши определена възраст и да бъде отегчен от снобския живот. Такива мъже рядко порастват, просто играчките им стават по-големи и скъпи.

Ако си сантиментална и очакваш отдаденост, по-добре погледни реалистично на ситуацията. Все пак винаги едно нещо е за сметка на друго!

Творецът

Творческите личности са изключително ярки образи. Те умеят да привличат внимание и то с минимално усилие. Те са едновременно интровертни и екстровертни. Те се подчиняват на собствен ритъм и сами създават реалността си, която често се откроява от тази – общоприетата. Музиканти, художници, актьори… С такъв мъж никога няма да ти е скучно – гаранция!

Бързо ще се почувстваш увлечена от неговите интереси, умения, разсъждения за живота. Мъжът творец определено ще те обогати духовно, ще ти разкрие нови и интересни аспекти от живота. Никак не е трудно да се заплениш от него. Но да го обичаш, е това вече ще е трудно. Защото неговата абстрактна личност изисква невероятно търпение, разбиране и себеотдаване. Той лесно ще преминава от състояния на екстаз и еуфория към депресия и изолация.

Същото ще се отнася и за поведението му към теб. Повечето артисти са отвеяни, непостоянни и хаотични. Със сигурност са трудни за справяне. Но ако се превърнеш в негова муза, ще те отведе до „ Луната и обратно“.

Пътешественикът

Той също е волна душа. Номад. Хубаво е да имаш поне един такъв приятел, който неспирно ще ти разказва за невероятни места, които е посетил. Който ще ти припомня, че живота има какво да ти предложи, и то често не е само в офиса ти, в рамките на града и твоите познания.

Изобщо, този човек неспирно ще те тласка да нарушиш зоната си на комфорт. Или поне да мечтаеш за това! Ако избереш този човек за партньор, ще трябва да се приспособиш към неговата динамика.

Дори най-добре да се екипираш с раница, удобни обувки и дрехи, защото, токчетата няма да ти вършат работа на местата, на които ще те заведе. И ако не си готова да се включиш в ритъма на неговото приключение – живот, поне си освободи място на хладилника за картички и магнитчета, които ще получаваш.

Но можеш ли да виниш себе си или някой друг за същността му?

Франкенщайн

Да, това е седми номер. Нереглментиран участник.

Знам, звучи страшно, но не е!

Всъщност е образно казано. Преди време си го измислих… Това е мъж, който съчетава в себе си всичките изброени по-горе. Има си по щипка от това, малко от онова. Знам, какво си мислите. Е, да прави сте… Вероятно не съществува. Аз поне не съм го срещала. Но искам да вярвам, че това мило чудовище, всъщност е този, мъж, който съумява да създаде неразривна връзка с жената до себе си и да бъде всичко, от което тя има нужда. На първо място незаменим приятел.

Всички ние имаме право на избор как и с какво да се определяме. Въпрос на интереси, на приоритети, на разбирания…

Всеки опит е полезен, помага ни да порастнем и да разберем какво искаме… най-вече от себе си!

А ти, на коя страница от дневника си?
Автор: Наджин Расимова

Close