fbpx

Съжалявам, ако умът ми ме прави трудна за обичане

Можеш да ми изпратиш съобщение от само две думи и аз ще го премислям цяла вечер. Можеш да ми се усмихнеш в препълнена стая и ще се опитам да се сетя какво имаш предвид. Знаеш ли, животът ми би бил толкова по-лесен, ако знаех какво си мислят другите, защото прекарвам наистина много време, опитвайки се да им прочета мислите…

Съжалявам, че премислянето ми ме прави трудна за обичане. Не си мисли, че се опитвам да създам драма там, където няма. Просто искам да защитя сърцето си.

Не искам да бъда жената, заслепена от любов, която дори не забелязва, че приятелят ѝ изневерява. Не искам да сваля гарда. Не искам да пропусна предупредителните знаци. Предпочитам да знам какво ме чака и да съм готова.

Толкова много се притеснявам от всички лоши „ами ако“-та, че обръщам внимание дори на най-малката подробност. Съжалявам, че прекалено голямото щастие ме прави параноична. Съжалявам, че съм способна да направя списък на всички параграфи, по които връзката ни може да се разпадне. Съжалявам, че всеки път, когато вляза в банята мислено водя спор с теб. Съжалявам, че мисля толкова. Съжалявам, че умът ми ме прави трудна за обичане.

Но ако продължиш да ме обичаш, обещавам, че един ден просто ще се гмурна, без да мисля, давайки ти възможността да разбиеш сърцето ми на парчета, но надявайки се, че ще го запазиш цяло…

 

Close