fbpx

Своята жена ще познаеш по очите, защото истината свети с неистов пламък

За жената в живота на мъжа ~ Думите на един баща

Сине,

моля те от сърце, не се обвързвай с глупави жени, отдадени на забавленията. Тая морална нищета няма да ти донесе нищо друго освен глупост. Жени, които няма да те направят по-силен, а ще изпълнят живота ти с грешки. Цинизъм, който няма да те изпълни нито с мъдрост, нито с дълбочина.

Бъди придирчив, не отрупвай с комплименти и похвали… Но бъди снизходителен, уважавай жените – каквито и да са те, ти си мъж  а това не е просто дума, това е сила. Сила, която не може да ти позволи да унижиш или обидиш паднал човек.

Бъди отговорен. Към себе си и своите дела. Всяка твоя стъпка трябва да тежи на място, да бъде осмислена и достойна пред теб и пред Бог. Не си позволявай лекомислие. Греши, учи се, но върви напред и не забравяй всяка грешка те прави по-силен.

Не се жали. Помагай на хората, не живей само за да угодиш на себе си, и ще бъдеш възнаграден.

Бъди голям човек, с голямо сърце и душа. Бъди смел и не се бой от нищо. Дори да се страхуваш имай сила и воля да се справиш с този страх. Дръж погледът си чист, а мислите си свободни. Бъди горд, че си мъж. И нека сърцето ти не се замъгли от предразсъдъци на чужди хора и лъжливи ценности…

И повярвай ми, жената, която ще обикнеш, ще прилича на теб. с нея ще сте като две капки вода… Толкова силна и мъдра. Същата своенравна, вървяща по своя път, търсеща своята истина, следваща своята вяра. И нека тя носи своите белези на сърцето, нека греши това ще бъде осъзнат избор, избор за цял живот. Нека думите й бъдат остри, но тя – искрена. Такава, която никога няма да ти измени и предаде. Ти ще я познаеш по очите, защото истината свети с неистов пламък.

Не се страхувай и слушай сърцето си – то ще ти подскаже. И повярвай ми, сине, тя е търсила теб така, както и ти нея. Вие ще се познаете един друг по погледите сякаш сте видели целия си живот в очите на другия.

По материал на Валерия Саламин, AdMe.ru

Close