fbpx

Писмо до мъжа, който ще се омъжи за най-добрата ми приятелка

Честно казано, не съм най-добрият човек, който може да говори за бракове и успешни връзки, но пък ти си човекът, който ще тръгне на дълго приключение с една от най-важните жени в моя живот, така че имам какво да ти кажа.

Ако трябва да опиша с една дума връзката, която тя ще ти даде, то в главата ми изниква „константа“. Просто защото винаги е на точното място, в точния момент, когато имаш нужда от нея. Тя няма да е човекът, който ще си тръгне при първото сериозно препятствие, което се изпречи на пътя ви. Напротив, ще е плътно зад гърба ти, дори понякога да не го искаш, но никога няма да те предаде.

Имах цял списък с неща, които да те помоля да правиш или не в брака ви. Но истината е, че искам само да си до нея, независимо какво е приготвило бъдещето за вас.

Тя е наистина прекрасна жена и в това няма никакво съмнение, но ти вече го знаеш, нали така? Това, което искам да ти кажа, е че тя не е перфектна. Бъди търпелив с нея във времена на трудности, защото дори и тя може да сбърка някъде в съвместния ви живот. Няма значение кой е прав и кой крив, защото от сега нататък трябва да бъдете заедно срещу всички трудности.

Не й се сърди, когато е опърничава и трудна, а се радвай, че си се оженил за жена, която знае как да се грижи за себе си и да отстоява позицията си. Понякога ще се бори с теб, но най-вече ще се бори за вас, за брака ви и за любовта ви.

Бъди щастлив с нея, човече! Защото ти вече си част от нея, а тя – част от теб. Всяко решение, което взимате, е тухла в брака ви и само от вас зависи колко здрави ще са стените на любовта ви.

Close