fbpx

Парфюм за душата: Моята сутрешна мантра за щастлив ден

Как ще започне денят? С каквито ноти избера. С мелодията, която позволя да протече през мен.

И така боса влизам в кухнята и бавно започвам да настройвам енергията си. Първо, увеличавам музиката, която съм оставила тихичко да свири цяла нощ на малките кухненски тонколони. Оставям се вибрацията на мелодията да ме успокоява и да изпълва клетките ми. Оставям се музиката да ме ободри. Аз всъщност се доверявам на звука. Живея със звука. Позволявам му да се слива с мен.

Спомням си, когато бях малко момиче и гледах филма „Извънземното“, как настръхвах от мелодията в кино салона. Звукът будеше и душата и тялото ми. В този миг чувствах, че мога всичко. Така действа музиката. Тя е магия. И ми позволява да включвам светлината.

Защото съзнанието ми е точно като лампа. Когато го изключа не виждам много… Когато е включено, виждам всичко: положителното, възможностите, потенциала, перспективите. И от време на време имам нужда от инструменти, които да ми помагат да го включвам, за да настроя фокуса и да подсиля вътрешната си връзка.

Мантрите в допълнение към музиката, медитацията и осъзнатото дишане са начини да подсилвам градивната съзнателност, истинската си природа. Мантрата е дума или звук, които се повтарят с цел да засилят концентрацията ни по време на медитация. Те са положителната точка на концентрация, която ми позволява да присъствам сега.

Сутрешните мантри задават тон за това как ще виждам и отговарям на света през целия ден. Те определят намерението ми за съсредоточаване на фокус и енергия и поддържането на тази нагласа. Избрала съм си 5 за старт на деня с десен крак напред. С тях си позволявам да съм там, където искам да бъда: Аз съм. Аз съществувам. Аз обичам. Аз мога. Аз съм щастие.

 

Автор: Юлия Атанасова

Close