fbpx

„Не се страхувайте от умни жени, те не са толкова умни, когато се влюбят

Пенелопе Крус Санчес е испанска актриса, която отпразнува 43-ят си рожден ден само преди 2 дни. Тя е родена в испанската столица Мадрид, а като дете и млада девойка Крус е танцьорка.

По-късно тя напуска гимназията, за да се занимава с танци в Мадридската национална консерватория (неин пръв предмет е класически балет) и с театър в Кристина Ротас Скул в Ню Йорк.

В началото на 2001 г. започва тригодишната ѝ връзка с актьора Том Круз, който скоро преди това се е разделил с Никол Кидман. Връзката започва на снимачната площадка за филма „Ванила Скай“, в който те участват.

С Том Круз

През 2009 г. Пенелопе Крус е удостоена с награда „Оскар“ в категория „Най-добра поддържаща актриса“ за изпълнението си във филма на Уди Алън – „Вики, Кристина, Барселона”.

Със съпруга си Хавиер Бардем

В началото на юли 2010 г. тя сключва брак с Хавиер Бардем. Сватбата е на Бахамските острови. На 25 януари 2011 г. се ражда синът им, Лео Енкинас Бардем. В същия ден баща му получава номинация за „Оскар“.

Зрителите помнят нейните роли във „Всичко за майка ми” и „Ванила скай”, във „Фанфан Лалето” (след Джина Лолобриджида!) и „Карибски пирати”, в „Девет” и „Капитан Корели”.

Пенелопе Крус е наистина не само талантлива, но и умна актриса, която знае как да поддържа кариерата си и нейната любов към професията изобщо не я прави глупава. Напротив, тя уверено върви към следващите роли и следващите награди, а обичта на публиката е спечелила отдавна.

AFISH.BG

Close