fbpx

Не излизайте с момиче, което пътува

Тя е тази с рошавата коса, изсветлена от слънчевите лъчи. Кожата й вече не е тъй бяла, както е била някога. Дори не е леко потъмняла… на някои места е белязана с линии на тена, на други от рани и ухапвания. Но тя носи и историята на всеки белег със себе си.

Не излизайте с момиче, което пътува. Трудно ще я удовлетворите. С обичайната среща – кино и вечеря в мола, вероятно ще постигнете едно единствено нещо – да я отегчите… до болка. Нейната душа копнее за нови приключения и преживявания. Няма да я впечатлите с новата си кола или скъпия часовник. Тя отново ще предпочете авантюристичния си дух, пред това да ви слуша как се хвалите относно придобивките си. Ще предпочете да изкачи скала или да скочи от самолет.

Не излизайте с момиче, което пътува, защото ще ви подканва да резервирате всеки билет, щом авиокомпанията има промоции. Тя няма да купонясва на места като Плаза Денс или други дискотеки. Също няма да даде над 100лв за Avicii, защото знае, че един такъв уикенд е равен на една седмица на някое много по-вълнуващо място.

Най-вероятно не може да се задържи на постоянна работа или мечтае да напусне. Тя не иска да работи с всички сили за чужда мечта. Тя си има своя и полага усилия, за да я постигне. Тя е фрийлансър. Изхранва се с дизайн, писане, фотография или просто нещо, което изисква креативност и въображение. Не й губете времето, оплаквайки се за своята скучна работа.
Не излизайте с момиче, което пътува. Тя може да си е пропиляла висшето образование или напълно да е сменила кариери. Тя сега е инструктор по гмуркане или учител по йога. Не е сигурна кога е следващата заплата. И все пак не работи като робот по цял ден – излиза навън и приема това, което животът има да й предложи. Предизвиква и вас да направите същото.
Не излизайте с момиче, което пътува – избрала е несигурния живот. Тя няма план или постоянен адрес. Тя се носи по течението и следва сърцето си. Тя танцува на ритъма на своя тъпан. Не носи часовник. Началото и края на деня й биват белязани от слънцето и луната. Когато вълните я зоват, животът спира и тя става за момент безразлична към всичко останало. Но се е научила, че най-важното в живота не е сърфингът.

Не излизайте с момиче, което пътува, тъй като тя говори това, което и е на ум. Тя няма да се опита да впечатли семейството и приятелите ви. Познава уважението, но не я е страх да води дебат за глобалните проблеми или социалните отговорности.

Тя никога няма да се нуждае от вас. Знае как се разпъва палатка и без вашата помощ. Готви добре и не се нуждае да й плащат вечерите. Тя е твърде самостоятелна и няма да се интересува дали пътувате с нея, или не. Тя ще забрави да се регистрира с вас, когато пристигне в собствената си дестинация. Заета е да живее в настоящето. Тя говори с непознати. Ще се запознава с интересни хора от различни места по света, с мислене подобно на нейното, хора, които споделят нейната страст и нейните мечти. Ще й бъде скучно с вас.
Та, никога не излизайте с момиче, което обича да пътува… освен ако не можете да поддържате темпото й. А ако по някаква случайност се влюбите в такова момиче, да не сте посмели да я задържите. Пуснете я.

Източник: medium.com / Превод: Сечил Кадир за za-men.eu

 

Close