fbpx

Малките тайни на двойките, които остават заедно завинаги

Всички им се възхищаваме, гледайки ги как вървят по улицата или в парка: хванати ръка за ръка, усмихнати и с онези невидими корони, с които силната любов коронова избраниците си. На тях са посветени стихове, песни, филми и романи. Двойките, които пазят и отглеждат любовта си от дълги години.

Във време, когато разделите и разводите са все по-често срещани, тези двойки са все по-голяма рядкост. Има ли формула щастливата любов и какво знаят тези щастливци, което все убягва на останалите? 10 малки тайни, които не изискват усилия, а внимание. И грижа.

1. Никога не подценявайте важността на това да попитате партньора си как е минал денят му

Малките жестове на внимание не стават досадни само защото са се превърнали в ежедневие. В края на деня, когато повече от всякога се чувствате слаби и сами, е добре да знаете, че любимият човек е до вас. И иска да знае подробностите от деня ви.

2. Някои конфликти са просто конфликти

Те нямат нищо общо с раздялата. Може да сте лудо влюбени и да се спречкате за дреболия. Конфликтите не бива да се бъркат с раздяла. Двойките, които са заедно от дълго време осъзнават това и избират връзката си пред недоразуменията.

3. Малките изненади имат дълготраен ефект

Любимият ви обича шоколадов сладолед? Вземете няколко от магазина на път за дома, за да му покажете, че мислите за него, дори когато се занимавате с нещо толкова прозаично и досадно като пазаруването.

4. Целувка за „привет“ и целувка за „довиждане“

Наистина са най-сладкото нещо на света! Да поспрете за миг нежност преди да продължите устрема си към деня. Или да ви изпратят до входната врата или целунат след спречкване. Колкото повече целувки, толкова по-добре. Те показват, че сте най-важни един за друг.

5. Понякога се налага да кажете „не“ на някоя покана за излизане, за да бъдете само двамата

Само защото нямате нищо планирано за вечерта, не означава, че трябва да се съобразявате с плановете на някой друг. Животът става все по-забързан с годините, затова е хубаво да можете да отделяте време, за да бъдете заедно.

6. Повече „обичам те“ са по-добре от по-малко

Тези две думи никога не остаряват. Напротив, с годините придобиват все по-голяма сила.

7. Не закъснявайте

Много безсмислени скандали могат да бъдат избегнати, ако не сте пристигали навреме.

8. Ако някой говори лоши неща за половинката ви, защитете го

Дори ако сте прекалено дипломатични, за да коригирате хората или да отвърнете на грубостта им, понякога се налага да правите изключения. Все пак вие сте най-голямата си опора един за друг.

9. Бъдете спонтанни

Направете резервация за вечеря само за двама ви, в последната минута. Или просто влезте в любимия си ресторант и хапнете на бара, ако няма свободни маси. Изненадайте го с билети за концерта на обичана група. Неочакваните изненади внасят допълнително глътка свеж въздух във връзката ви.

10. Обичайте се безусловно

Понякога това е напълно достатъчно, за да останете заедно дълги години.

Автор: Велиана Симеонова / fashioninside.bg

Close