fbpx

Как да изглеждаме добре на снимките в социалните мрежи

Във виртуалните пространства за запознанства – сайтове, приложения и други, а и не само в тях (например вМачмейкинг) първото впечатление, което си изгражда за нас потенциалната ни половинка, се базира на снимки.

Ако търсим онзи важен и специален човек, е важно да знаем да как позираме за снимка. Важно е дори когато сме в парка с приятелки и решаваме да се щракнем, докато си пием кафето. Една от тези снимки може да бъде „лицето“ ни в социалните мрежи или в сайт за запознанства.

Как да изглеждаме добре на снимки

Независимо от това каква фигура имаме, винаги се стремим да изглеждаме по-високи и по-слаби. Това важи дори за манекенките, които се приемат за еталон за идеална фигура. Но и те прилагат дребни трикове за това как да изглеждат още по и по.

Първо – важно е ако правите снимка на лицето си (например селфи), да се снимате отгоре и с леко обърнато настрани лице. Така ще спестите двойната брадичка и ще подчертаете линията на челюстта.

Второ – къде да държим ръцете си? Дааааа… ръцете не ни пречат само в ежедневни занимания като готвене и чистене, но и при позирането пред обектива. Колкото и грациозни и слаби да са, ако ги държим притиснати до тялото, неминуемо на снимка ще изглеждат пухкави. Вместо това, можем да ги сложим на кръста си. Така не само ще подчертаем талията, но и ръцете ни ще изглеждат по-слаби и елегантни.

Трето – не подценявайте силата на дрехите. Може би си мислите, че слабите момичета могат да си позволят да носят торбести дрехи, защото все ще си изглеждат слаби или че момичетата с по-пълна фигура могат да я прикрият с безформено облекло. И двете са грешка! Слабичките момичета изглеждат безформени, а пухкавите – обли, ако са облечени с отпуснати дрехи. Всяка идея за елегантност изчезва, когато нахлузим нещо, няколко номера по-голямо от нужното. По-добре да носим дрехи, които подчертават формите ни без да се впиват и без да разголват излишно. Ако искаме да издължим краката си, можем да сложим панталон или пола с висока талия, но това скъсява торса. Него можем да удължим с по-дълги блузи или пуловери. Зависи какво искаме да постигнем. Обличаме се в дрехи, които са съобразени с нашата фигура, защото независимо от триковете за хубави снимки, с поза не можем да компенсираме всичко.

Четвърто – ъгъл на снимане на тялото. Вече говорихме за лицето. Да кажем малко и за това как да направим краката си дъъъълги като магистрали, а дупето – малко. Частта от нашето тяло, която е най-близо до камерата, изглежда най-голяма. Така че ако се снимаме отдолу нагоре, краката ни ще изглеждат дълги, а от горе надолу е възможно да увеличим размера на бюста си. Професионалните фотомодели ни съветват да избираме пози, които са ласкателни за тялото ни.

И пето (може би най-важното) – топ фотомодели от цял свят споделят, че най-важното, за да се получи сполучлива снимка, е да се чувстваме самоуверени. Дори на челна стойка да застанем, ако не се чувстваме красиви, няма как да излезем такива на снимките, независимо какви невероятни техники прилагаме и колко тона грим сме сложили.

Вероятно голяма част от тези съвети вече сме чели, чували и може би сме прилагали някои от тях. Но замисляли ли сме се колко е важно всъщност да не изглеждаме изкуствено на снимки, да не правим подобрения с Photoshop или филтриращи приложения? Защото когато излезeм на среща и в един момент паднат дрехите (и задръжките), може да има изненади в областта на сутиена. Това е сериозна причина да не прибягваме до „груби“ мерки като програмите за промяна на изображението, а да се придържаме към естествения си вид. И ако можем да го представим в най-добрата му светлина – още по-добре.

Защо е важно да изглеждаме добре на снимки

Несправедлив е фактът колко много зависи от това какво първо впечатление ще направим с външния си вид. Но живеем в свят, в който всичко е материално и реално – може да се види, пипне и помирише. Живеем в ерата на снимките, селфитата и влоговете, където външният ни вид говори повече за нас от нашия характер или ценности.

В толкова забързано и натоварено ежедневие е нормално да търсим алтернативни начини на запознанства. Такива, които да ни спестят досадното ходене на безсмислени срещи или просто да ни помогнат да срещнем необвързани хора от противоположния пол.

Снимката е начин на комуникация

Вече сме в епохата на сайтовете за запознанства, приложенията за срещи и Мачмейкинг. Тези три услуги са безкрайно различни, но имат нещо много общо помежду си – първото впечатление се създава от снимка. Това има своите положителни страни за фотогеничните и опитни момичета, които знаят как да застанат пред обектива така, че да изглеждат привлекателни. Но от друга страна, ощетява момичетата, които са много чаровни когато ги срещнем на живо, но на снимки не успяват да покажат най-доброто от себе си.

И така – какво да правим ние, нисичките и не чак толкова дългокраки мацки, щом за нас е по-трудно да изглеждаме супер привлекателни на снимки. Какво? Да си стоим сами и да ни игнорират в сайтовете за запознанства, защото нямаме хубави снимки. Няма да стане!

Изпълнявайки тези дребни и лесни предписания, за които говорихме, ще изглеждаме по-привлекателни без да подвеждаме никого. Можем да сме уверени и усмихнати, и да знаем, че никой няма да подмине нашия профил или визитка, заради двойна брадичка. Каквато нямаме, но така изглежда на снимката.

Успешната връзка, уважаеми дами, може да започне с една хубава снимка. А за да си направим такава, не е необходимо да сме ангел на Виктория. Нужно е само да знаем как да застанем, да се усмихнем и да сме уверени, че ще изглеждаме добре на снимката. И нещата ще се получат.

Снимайте се на воля, експериментирайте, гледайте клипове и четете статии за позирането за снимки. Все повече и повече ще си общуваме чрез изображения, тъй като личния контакт се превръща в лукс, когато ежедневието ни е забързано, а работата – динамична и постоянно сме в движение. И не забравяйте, че времето, което сте отделили за себе си, е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите.

Автор: Любомира Денева, психолог и мачмейкър в ClubR.

Close