fbpx

Имате ли тези 7 черти сте жена със силна психика

Да си силен психически в тежки ситуации е огромно изпитание. Изискват се смелост, упоритост, издържливост. Но там, където другите виждат непробиваеми бариери, психически устойчивите хора виждат просто предизвикателства. Добрата новина е, че всеки може да подобри психическата си сила с изграждането и развитието на определени навици, пише Entrepreneur. Ето кои са част от характерните черти наличностите със силна психика:

1. Те приемат промяната

Психически силните хора са гъвкави и адаптивни. Те знаят, че страхът от промяна може да бъде парализиращ и, че той представлява сериозна заплаха за техния успех и щастие.

2. Те не се сравняват с другите

Психически силните хора не поставят оценки на другите хора, защото знаят, че всеки има какво да предложи и, че не е нужно да тъпчат останалите, за да се чувстват добре.

3. Те ​​са емоционално интелигентни

Емоционалната интелигентност е крайъгълният камък на психическата сила. Не можете да сте психически силни ако не сте способни да разбирате и толерирате силни отрицателни емоции и да знаете как да ги използвате за нещо продуктивно.

4. Те знаят кога да кажат „не“

Когато е време да се каже „не“, психически силните хора избягват фрази от рода на: „Не мисля, че мога“ или „Не съм сигурен“. Те казват „не“ с увереност, защото знаят, че когато отказват нов ангажимент, те поемат отговорност за вече приетите ангажименти и си дават нужното време, за да ги изпълнят успешно.

отказ

5. Те са уверени

Психически силни хора вярват в идеята, че начина ни на мислене оказва огромно влияние върху нашата способност да постигаме успехи. Неотдавнашно проучване в Университета в Мелбърн показа, че уверените хора печелят по-високи заплати и получават повишение по-бързо, отколкото другите.

6. Те знаят как да се справят с трудните хора

Психически силните хора контролират взаимодействията си с токсични личности, държейки емоциите си под строг надзор. Когато им се налага да се изправят срещу токсични хора, те подхождат към ситуацията колкото се може по-рационално.

7. Те не живеят в миналото

Психически силните хора знаят, че емоционалното ни състояние зависи от нещата, върху които фокусираме вниманието си. Когато се концентрирате основно върху проблемите, вие създавате и поддържате негативни емоции и стрес, които влияят зле на вашето представяне.

Close