fbpx

Изповедта на един женен мъж: Съпругата ми вече не ме привлича, срам ме е да кажа защо

Не е добро времето, когато партньорите в една многогодишна връзка или брак осъзнаят, че нещата вече не функционират или че е изчезнало привличането.

Често това не е момент, а една дълга вътрешна борба, изпълнена с въпроси, отговори, надежди и разочарования. Но истината за това чувство разказа един мъж, който след няколко години разбрал, че жена му вече не го привлича. Но този факт не може да сподели със съпругата си, въпреки че, както казва, сред тях много неща са доста ясни, въпреки че никога не са изречени.

– Жена ми не ме привлича – това са думи, които е много трудно да се произнасят. –

Седя и се опитвам да измисля най-добрия начин, как да поправя това. Това не е нещо, което всеки би искал да изрече, но ако искам да бъда честен, ще трябва да й кажа. Жена ми не ме привлича. Тя е прекрасна жена, много по-добър човек от мен. Знам защо не ме привлича. Напълня. Опитах се, наистина се опитах да преодолея това, но не успях. През последните три години от номер 38 сега тя носи 46 и няма надежда, че ще се върне обратно. Съпругата ми напълня, защото започна да пие. А започна да пие, защото е нещастна. А е нещастна, защото е дебела. Аз съм частично виновен за това. Сигурно съм допринесъл за нейното нещастие. Но тук са и външни фактори – работа, семейство, приятели … не й беше лесно. Дали женската красота се крие под кожата? Дали съм толкова повърхностен? Или съм просто човек? Дълго се занимавам с тези въпроси. Съпругата ми знае как се чувствам. Не съм й казал, разбира се. Тя заслужава по-добро. По-добър от мен. Бих искал да бъда човека, за когото тя мисли, че се е омъжила, но не съм.

източник: zajenata.bg

Close