fbpx

За многопластовите мъже…

Понякога е трудно да кажеш защо някой те привлича. Усещаш го, но не можеш да го определиш с една дума. Опитах се все пак да стигна до една дума и тя е –многопластовост.

За мен не е важно някой да е перфектен в нещо. Прекаленото отдаване само на едно нещо го прави негъвкав и небалансиран. Това го отдалечава от многостранността на живота.

Много по-приятно и интересно ми е да съм в компанията на мъж, който цени целостта си и разгръща интересите си в различни посоки. Мъж, който се наслаждава на всички свои аспекти – физическия, емоционалния и духовния. Да имаш контакт с такъв мъж е като да отгръщаш пласт след пласт от него и това да те стимулира самата теб да разкриваш себе си пред него пласт след пласт.

Харесват ми мъже, които се грижат за тялото си. Не само заради естетическия вид и сексапила като резултат от усилията им, но и заради самата идея, че правят нещо добро за себе си. И все пак мъжът с хубаво тяло няма да ме развълнува, ако няма други интереси, освен фитнеса и хранителните режими. Много бързо ще се изчерпят темите ни на разговор.

Мъжът, който развива интелекта си и израства в кариерата, може да има много богати познания в своята област или в много области. Но ако няма достъп до сърцето, чувствата, интуицията и спонтанността си, няма как да събуди тръпка, когато си до него, защото усещането му за света е прекалено прагматично. Ще липсва магията на специалните моменти.

Дори да има големи финансови възможности и да те заведе на места, които са символ на романтиката, няма да я усетиш, ако той самият не я чувства отвътре. Романтиката не е място или дестинация, тя е в погледа на човека, който вижда специалното у теб. Тя е страстта, изразена по чувствен начин. Секс, който се получава между теб и него като уникална сплав. И оставя спомени. И е плод на истинска интимност.

Живеем в свят, в който е трудно да запазиш баланса между материалното и духовното. Някои се фокусират само върху едното, а други – върху другото. Най-хубаво е да има и от двете.

Трудно е да водиш разнообразен начин на живот без добри доходи, но ако цялото ти внимание е заето само с мисълта за печелене на пари, ще изпуснеш есенцията на живота – да усещаш тръпката от любовта, да изпълваш пространството между теб и любимия човек с нежност и интимност. Да има много повече вдъхновение и много по-малко баналности във връзката.

Преди време говорих с една жена за загадъчността. Според нея жената и мъжът трябва да споделят по-малко с този, когото харесват, за да се запази тайнствеността и да са по-интересни. За мен обаче интересният човек не е този, който пести думите си, а този, с когото имам какво да си кажа.

Това е хубавото на многопластовите хора. Те не могат да бъдат „прочетена книга“, защото са търсещи хора. Търсят себе си в различни ситуации. Търсят гледната точка на любимия. Интересуват се, четат, развиват се, вълнуват се от отношенията във връзката, обсъждат, разкриват се. Истински са до дъното на душата си.

Автор: Мария Димитрова / myvelikoturnovo.com

Close