fbpx

Защо търсенето на сродна душа прилича на търсенето на идеалната рокля

Когато си решена да откриеш идеалната рокля, винаги има няколко стъпки, през които да преминеш, и няколко правила, които трябва да следваш. Същото е и с търсенето на сродна душа.

Психологът Кели Гарнет ни представя 5-те причини шопингът и търсенето на сродна душа да си приличат толкова много:

1. Пробваш няколко варианта

„Когато търсиш идеалната рокля, пробваш няколко различни, отиваш в различни магазини. Когато търсиш сродната си душа, също трябва да пообиколиш – да се запознаеш с различни хора. Също като при пазаруването, не можеш да се обвържеш с първата рокля, на която ти се спре погледа.

2. Започваш да си задаваш важни въпроси

Когато търсиш идеалната рокля, сигурно си задаваше следните въпроси: Имам ли подходящи аксесоари за нея? Имам ли подходящи обувки? Колко често ще мога да я нося и по какви поводи? Когато си открила партньор, почваш да се питаш: Ще се впише ли в моя свят? Родителите ми дали ще го харесат? Дали ще се разбира с приятелите ми? Дали ще съм горда, че ме виждат с него? Би трябвало сродната ти душа лесно да се впише в живота ти, както и ти в неговия. Би трябвало двамата да сте и най-добри приятели, освен любовници.

3. Търсиш нещо трайно

Когато избираш рокля, искаш да е от високо качество, за да не се съсипе след първото обличане. Етикетите нямат значение, важното е качеството. Когато избираш мъж, търси такъв от високо качество. Ако той ти каже, че не е готов да се обвърже и не търси нищо сериозно – откажи се от него и намери някого, който ти е по мярка. Освен това трябва да знаеш, че колкото и страхотна да си – няма да го промениш. А ти заслужаваш мъж, който приема връзката ви също толкова сериозно, колкото и ти самата.

4. Трябва да ти е по мярка

Правило номер едно в шопинга е, че трябва да пробваш. А когато облечеш роклята, веднага трябва да се влюбиш в нея, ако се чудиш и нещо не ти харесва – не я купуваш. Когато търсиш сродната си душа, трябва да се запиташ: Този мъж допълва ли ме? Мога ли да бъда себе си с него? Ако усещаш, че с него не можеш да изразиш напълно себе си или се чувстваш неспокойна, когато си с него – вероятно той не е сродната ти душа. Когато си със сродната ти душа, ще усещаш спокойствие и радост, ще се чувстваш така, сякаш го познаваш цял живот. Той трябва да те приема такава, каквато си, а ти също не бива да се опитваш да го промениш.

5. Не прибързваш

Когато си харесала рокля, която е извън бюджета ти, най-добре е да преспиш и тогава да решиш. Изчакай поне един ден, за да прецениш дали си заслужава. Същото е и при срещите. Първо трябва да го опознаеш, да мине време, за да решиш, че той е Единственият. Много жени прибързват и се виждат как вървят към олтара още след първата среща. Ако това е роклята за теб и ако той е мъжът за теб – няма причина да бързаш. Дай си време, за да изградите приятелство помежду си. Дълготрайната връзка се нуждае от здрава основа.“

Източник:  Dama.bg

Close