fbpx

ДА БЪДЕШ КРАСИВА НА 20 Е ДАР, ДА БЪДЕШ КРАСИВА НАД 40 Е ВЪТРЕШНА ПОБЕДА

Toзи текст е за теб! Защото си прекрасна!…

Харесвам красотата на жените 40+. Тя е специална. Жените не са случайно красиви на тази възраст. Красотата им е доказателство за красиво вътрешно състояние, за житейска мъдрост и осъзнатост.

Добре поддържаното тяло и грижата за кожата не са достатъчни, за да има една жена излъчване като на Брук Шийлдс или Дженифър Анистън. Често ми се случва да заглеждам лицата на хората в градския транспорт и да си мисля за това каква емоция е „запечатало“ лицето на човека. Можеш да видиш как най-често се е чувствал този човек през годините – подозрителен и недоверчив, изпълнен със завист или насмешка, гневен и огорчен или упорито търсещ красивото и в хубавите, и в тъжните моменти, искрен и свободен (или поне търсещ вътрешната свобода).

Помня как веднъж в метрото се бях захласнала да наблюдавам една фина, женствена и „духовно елегантна жена“, която на фона на хората наоколо, сложили „защитната маска“ на недоверието на лицето, изглеждаше като слънчев лъч в мрачен ден.

Не, това не означава, че тези жени са винаги щастливи или че са последователки на изкуственото позитивно мислене, че не изпитват дълбоко емоциите (и радост, но и гняв или тъга) или че не забелязват проблемите. Такива жени са истински себе си, позволяват на негативната емоция да мине през тях, да я преживеят, осъзнаят, намерят някакъв смисъл в нея и след това я пускат да си замине. Няма как да не сте попадали във фейсбук на една мисъл „Не позволявай раните да те превърнат в това, което не си/не искаш да бъдеш.“ На това се дължи красотата на жените над 40 – те не са оставили раните да „загрозят“ душата им. Това е победа на духа над огорченията, предателствата и провокациите.

Истинско удоволствие е да си в компанията на такива жени. Те могат да са меки, топли и уютни, но и твърди, категорични, диви и емоционални. Тези жени знаят кога да сложат границата и кога да сложат край на нещо, което не вибрира на тяхната честота.

През повечето време умът и сърцето им са отворени за света. Провокират сами себе си, не са затънали в рутина, в инерция и консерватизъм.

Когато видя снимки на красиви 20-годишни модели се възхищавам, а когато видя снимки на красиви жени над 40 – не само се възхищавам, аз се вдъхновявам!

Благодарна съм на живота, че лично познавам точно такива красиви и мъдри жени.

автор: Мария Димитрова, myvelikoturnovo.com

А сега подари усмивка на друга специална за теб жена! Накарай я да се погледне с други очи в огледалото. Сподели с нея този текст.

Close