fbpx

Астро прогноза за 23 юли: Слънце в Лъв

Точно в 23.55 ч. на 22 юли СЛЪНЦЕТО ще се придвижи от Рак в Огнения ЛЪВ :954 и с това ще насити следващите 30 дни с бликащ оптимизъм, жизнерадостно настроение, царско самочувствие, желание за любов, творчество, игри и занимания с деца. Това е така, защото Слънцето навлиза в своите владения в Лъв и ще остане там чак до 23 август сутринта.

Когато Слънцето е в Лъв, времето е горещо и сухо, изострят се проблемите със сърдечно-съдовата система и гръбнака, налице е повишен риск от светлинни и топлинни удари, инсулти и инфаркти. Затова пийте достатъчно вода, стойте на сянка и не се излагайте дълго на пряка слънчева светлина, особено в часовете между 11 и 17 часа.

Това е важно да се знае както в града, така и на морето, а селскостопанският труд и жътвата нека се прави сутрин или привечер. Хубавото в този период е изобилието от свежи плодове и зеленчуци, така че нека в менюто ви присъстват повечко домати, краставици, чушки, пъпеши, дини, праскови…

Пазете се от изгарящите слънчеви лъчи и задължително ползвайте слънцезащита за кожата си. Огненото Слънце се отразява благоприятно на представителите на Огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец), както и на хората с Луна и/или Асцендент в някой от тези зодиакални знаци.

В същото време другото Светило – ЛУНАТА – транзитира в друг Огнен знак, в знака Стрелец. Тя продължава да нараства и в момента се намира в хармоничен аспект и със Слънцето, и с Марс във Водолей. Когато Луната е в Стрелец, както е сега, всички ние ставаме устремени към далечни хоризонти, иска ни се да пътуваме надалеч, да се докоснем до непознати досега светове, да научаваме нови неща, да се обучаваме, да се квалифицираме и преквалифицираме, да се свържем с чужденци или да заминем за чужбина, да учим чужди езици, да изследваме учения, да се потапяме във философски размишления и духовни търсения.

Стрелец е авантюристичен, приключенски настроен, динамичен, оптимистичен, свободолюбив, любознателен, широкоскроен, подвижен зодиакален знак. Затова когато имаме Луна в Стрелец, всички ние попиваме от тези нейни качества. Времето е добро за пътешествия, пътувания, а също така и за всякакъв вид обучения, учене, повишаване на образователната степен.

МЕРКУРИЙ също е в Огнен знак, в Лъв, но все още е далеч от Слънцето. Неаспектиран и сам, и се движи директно. Очакваме Меркурий да стане ретрограден съвсем скоро, на 26 юли в 8.06 ч. сутринта. Знаете – когато Меркурий се движи ретроградно, често срещани явления са бъгове в комуникацията, словесни недоразумения, проблеми с документацията и с мобилната техника, риск от пътно-транспортни произшествия, затруднено общуване между хората.

Единствено хората, при които Меркурий е ретрограден в рождената им карта, не чувстват това ретроградие като проблем, не изпитват затруднения в посочените области и като цяло им върви.

23 Юли, ПОНЕДЕЛНИК, ден на Луната. Начало на новата седмица с Луна в Стрелец. Вижте по-горе какво е характерно за Луната в този знак.

Налице са следните по-значими астрологични конфигурации:

– Тригон Юпитер – Нептун; секстил Юпитер – Венера; опозиция Нептун – Венера по оста Риби – Дева.
– Тригон Венера – Плутон; секстил Плутон – Нептун; със същата опозиция Нептун – Венера.
– Тау-квадратура Марс, Уран и Слънце.
– Тау-квадратура Венера – Нептун – Луна.

Интересна, динамична и като цяло напрегната астрологична обстановка! От една страна Юпитер засилва и ощастливява романтичните пориви, летните флиртове, любовните връзки, но от друга е налице риск от изпадане в заблуди и самозаблуди в любовта. В същото време Плутон се намесва с неговата трансформираща мощ и потенциал за разрушаване на всичко старо, за да дойде новото – отново в сферите на любовта, партньорството и ухажването. Със същия риск от заблуди, изпадане в илюзии, самозаблуждение, размити граници между партньорите, прекалена жертвоготовност и правене на компромиси.

Трите женски планети Луна, Венера и Нептун „се бият“, намират се в непримирима схватка: Луната в Стрелец е в антагонизъм с Венера в Дева и с Нептун в Риби. Възможни са конфликти между зрелите и младите жени.

За съжаление същото противоборство се състои и при мъжките планети – Слънцето и Марс, в напрегнат аспект с непредвидимия Уран в Телец. Слънцето е в Лъв, а Марс е във Водолей. Възможни са конфликти между зрелите и младите мъже.

Възползвайте се максимално от хармоничните аспекти и вземете предвид напрегнатите аспекти, за да ги избегнете доколкото можете. Пожелавам ви успешна, ползотворна и прекрасна седмица!

И не забравяйте – планетите и звездите оказват своето влияние върху нас, но съдбата, настоящето и бъдещето ни са предимно в нашите собствени ръце.

Десислава Враджалиева – Астрологически консултации,
моб. тел.: 0887 76 50 59, до 19 ч., скайп: desykv,
личен сайт: astrosviat.com
ел. поща: [email protected]

Close