fbpx

Ако правите тези 12 неща, сте силна жена

Какво отличава силната жена от всички останали представителки на нежния пол? Фактът, че докато другите се предават пред трудностите и често пренебрегват себе си, за сметка на останалите хора в живота им, силната жена никога не би позволила подобно нещо. Тя има ясно дефинирани правила и граници, които никога не би прекрачила, както и никога не би позволила някой друг да престъпи. Ето нещата, които силните жени правят, колкото и да им е трудно.

1. Тя работи до припадък

Има дни, когато е изкушена да спре. Дни, в които предпочита да остане в леглото до обяд. Но никога не си позволява да го направи. Всяка сутрин се изправя, облича се и отива на работа, колкото и да е трудно. Тя има силна работна етика.

2. Тя се отклонява от токсичните хора

Няма значение дали се познава с дадения човек откакто се помни. Ако той стане източник на стрес за нея, тогава ще го остави в миналото. Тя не толерира токсичност, защото знае, че отровните хора нямат място в нейния живот.

3. Тя обича себе си

Тя също има несигурности, както всеки друг, но не им позволява да я контролират. Напротив, тя контролира тях доста успешно. Въпреки че има моменти, когато се чувства зле, тя все още смята себе си за красива жена. Жена със стойност.

4. Тя открито изразява емоциите си

Тя осъзнава, че плачът, който я кара да се чувства уязвима, отваря сърцето и душата и я прави по-силна от всякога. Въпреки че е трудно, тя винаги ще показва истинското си лице, без значение пред кого. Тя винаги ще остане автентична.

5. Оставя след себе си лоши отношения

Тя не се страхува от живота в самота. Би била по-скоро сама, отколкото заключена във взаимоотношения, в които е неоценена и не се чувства щастлива. Стандартите за приятелите й са високи, а стандартите за любим човек са още по-високи.

6. Тя се грижи за психическото си здраве

Тя се грижи за спокойствието си, колкото и за тялото си. Ще си даде почивен ден, когато се нуждае от него. Тя ще говори с терапевт, когато усети, че не може да се справи сама. Ще се самоусъвършенства, защото заслужава щастие и го знае.

7. Тя помага на другите жени

Въпреки че има моменти, когато ревнува заради красотата или успеха на някого, тя никога не си позволява да го показва. Вместо да третира другите жени като конкуренция, се отнася с тях  като с приятелки. Тя им помага, вместо да ги дърпа надолу.

8. Тя вярва в себе си

Тя никога не се отказва от вярата, че ще бъде успешна.  Може да се провали, но отново ще опита. И ще продължи да опитва, докато не стигне до крайната си цел, защото никога не се отказва.

9. Тя умее да казва „не“

Има навика да се захваща с много неща наведнъж, но много добре знае кога е дошъл моментът да откаже. Има моменти, в които е по-добре да отхвърли предложение за излизане, за да си остане вкъщи или да откаже повече работа, защото знае, че няма да се справи.

10. Тя се грижи за себе си

Тя знае, че единственият човек, на когото наистина може да разчита, е жената в огледалото. Ето защо се издържа сама. Тя плаща собствените си сметки. Тя действа като свой най-добър приятел. Тя е определението за независима жена.

11. Но тя също умее да иска помощ

Тя познава ограниченията си. Ако усети, че се мъчи да изпълни дадена задача сама, не е твърде упорита да поиска помощ. Тя разбира, че неспособността й да направи всичко не е слабост. Дори и най-силните хора понякога се нуждаят от рамо, на което да се опрат.

12. Тя винаги казва това, което мисли

За нея е много по-важно да бъде откровена, отколкото да се впише в дадена компания. Затова винаги е готова да каже онова, което смята за правилно, вместо да си замълчи в името на всеобщия мир.

Close