fbpx

Щастливо необвързана

Въпрос на нагласа и лична философия е дали ще се чувствате сами или свободни, когато сте необвързани. Не винаги липсата на половинка в живота е причина да бъдете депресирани. Може да  сте една от щастливо необвързаните! Но как?
Схващането, че необвързаната жена след 25 години е стара мома, вече почти не битува в обществото ни. Но, въпреки това, липсата на партньор притеснява достатъчно много жени, приближаващи 30-те. Необвързаността, обаче, не е диагноза, а повод да докажете казаното от Аристотел, а именно, че „щастието принадлежи на онези, които са си самодостатъчни!“

Каква обаче е тайната на щастието в необвързаността?

Липсата на партньор автоматично изключва необходимостта да правите компромиси и приоритет в живота ви сте самата вие.
Проблемът на много връзки е, че се превръщат в капан, който болезнено ви задушава… и в тези случаи е сто пъти по-добре да сте необвързани в търсене на щастието, отколкото нещастно обвързани за неподходящия човек.

Имате достатъчно свободно време да правите каквото си искате – да спортувате, да се запишете на курсове, да се срещате с приятелки, да пътувате, да посещавате редовно фитнеса, козметичния салон, СПА центъра. Да си необвързана може и да е забавно, но това изцяло зависи от вас.

Сега е времето и да флиртувате, купонясвате, да излизате когато, където и с когото си искате без да се налага да давате обяснения и да съобразявате с някого. Имате идеалната възможност да се социализирате. Вярно, че в една позната българска песен се пееше, че „светът е за двама“, но в реалния живот това не е съвсем така.

Може спокойно да се отдадете на работата си или хобито си, но внимавайте, тъй като много необвързани имат склонност към работохолизъм.

Тоест инвестираните доскоро енергия и време във връзката ви, сега могат да бъдат насочени към други градивни цели. Но нека сме наясно – това, че изтъкваме положителните страни на необвързаността, не означава, че ви препоръчваме да се откажете завинаги от мисълта да имате половинка в живота си.Просто преди да преминете към статус „обвързани“ се насладете максимално на свободата си… без депресии!

Текст:Ели Йорданова/Rozali.com

Close