fbpx

ЧЕРВЕНА РОКЛЯ? КАКВО КАЗВА ЗА ВАС ТОЗИ ИЗБОР!

Няма нищо случайно! С всяка дума, поведение или покупка ние представяме себе си, показваме ценностите си, издаваме емоциите си и дори скритите си конфликти. Психологията е навсякъде около нас – в стила на дрехите ни, в интериора на къщата ни, работата, колата… Всичко това е огледало на нашата душевност.

Без думи можем да се разкрием много: да покажем кои сме, да въздействаме и провокираме околните, да променяме енергията си, да покажем друг аспект от своя АЗ. Всичко това можем да кажем само чрез дрехата и играта с цветовете. Дрехите са нашата втора кожа, показват характер и желание на личността.

Цветовете въздействат и управляват нашите мисли, чувства и действия. Те се наричат още „визуализирани чувства“ – имат силата да влияят на сетивата и да карат хората да трептят на определена вълна и емоция. Според Юнг например червеното е страст: възбужда сетивата и желанията и отговаря на темперамента на холерика. Според психолога червеният цвят се свързва с мъжкото начало.

Силата на синьото пък е усещане за копнеж, спокойствие, релаксация, свързаност с Вселената. Последното според Юнг е свързано с темперамента на меланхолика и символ за женското начало.

Магията от цветове и скрити послания има много дълбока история. Те са свързани с архетипния (праисторически) опит на човека. Ние носим в себе си, в генетичния код на клетките си, следи от цялата памет на човечеството, които се изразяват в модели на поведение, рефлекси, начин на мислене, образи и сънища. Към тези следи се отнасят цветовете и основните елементи на облеклото, които са с нас и до днес.

Цветовете казват много за психологията на личността, избираща определен стил, визия и дреха… Едно поглеждане извън видимото, но с много символика и подсъзнателно знание!

Ако материята е мека и подвижна, тя създава усещане за лекота. Психологически тази визия внушава идея за свобода и пластичност. Мъжете са привлечени като магнит от жени, които имат такова излъчване. Те остават с разбирането, че жената с подобна визия не е студено контролираща и изискваща кралица, а топла и страстна любовница.

Фината, прозрачна и игрива материя подсилва усещането за палавост и желание за докосване. Подчертаните части на тялото са акцент, който привлича вниманието и въвежда другия в транс. Дълбокото деколте и очертаната талия се приемат за предизвикателно поведение и провокация за секс.

Визия с червена рокля с деколте се избира от смели жени, умеещи да съблазняват. Тези жени обичат да играят в живота и да експериментират с новото. Разпознаваме архетипа на любовницата: показва стил, обича лукса, иска да е в светлината на обектива. С тази рокля жената ще се открои, ще покаже своята индивидуалност и приемане на женствеността. Това е жена, която цени красотата и грижата за тялото и смело го показва и подчертава със страстно червеното.

От психологична гледна точка този цвят съответства на волевия и заявяващ се човек. Свързва се с възбудимия холерик, завоеванието и желанието за власт. Кой мъж би отказал да бъде завладян и управляван от страстното и топло женско присъствие?

Close