fbpx

Флирт по италиански: 10 неща, които трябва да знаем

Вдъхновени от новия аромат на Avon – Viva La Vita, който е апотеоз на италианския начин на живот, написахме няколко статии, които отново да ни припомнят защо толкова обичаме Италия и всичко италианско. 

Дължим разпространението на мита за италианския мъж на Фелини, а култа към стереотипите за флиртуващиия италианец – на южните италианци, ниски, мургави, шумни водопроводчици, възседнали скутери, завързали червено шалче, с гарвановочерни коси, оформени с гел, широки усмивки и неустоим чар! За тях флиртът със знойни хубавици е пикантната подправка на живота, а спасяването на принцеси – мисия (след тази да обожават la mamma).

Клишета ли са това? Да, разбира се! Има ли някаква истина в тях? Да, разбира се!

Италия се нарежда на второ място в класацията на най-агресивно флиртуващите нации след Гърция. На полуострова има по-особен климат – божествена природа и слънце, което предразполага душата към търсенето на „малките удоволствия“ – паста, вино, футбол и жени, почти задължително в този ред, и за италианеца – La vita è bella!

Що се отнася до флирта, подозираме, че някъде има скрита енциклопедия на италиански по въпроса. Ето какво би трябвало да пише на първата й страница:

Ciao, bella!

По софийските улици може никой да не ви забелязва, но в Италия ще се чувствате забелязана – за италианските мъже ние всички сме bella! Ако чуете наистина този митичен поздрав зад гърба си на улицата, по-добре отминете – в него няма абсолютно нищо сериозно, освен ако не става дума за Раул Бова. Просто се опитват да привлекат вниманието ви и да подкрепят деня с малко самочувствие, това е всичко.

Комплиментите.

Италианците обожават да правят комплименти. И две думи да знаете на италиански, те ще ви направят комплимент колко добре говорите езика. Правят комплименти за всичко, което се сетите, в повечето случаи, да си го кажем, нереални – как иначе да си обясним комплимент за копринените ни коси, когато не сме срещали гребена с дни?…

Момичета, с аромата Viva La Vita от Avon комплиментите ще са винаги заслужени.

Pago io.

В превод това означава „Аз плащам“. Италианките изобщо не се замислят кой ще плати сметката на първа среща – това е ексклузивно право на мъжа и се възприема като подобряване на шанса за втора среща.

Италианците са звездобройци.

Няма по-романтичен, увлекателен и убедителен мъж от италианеца. Как да завъртят главата на всяка жена, сигурно учат в специални часове в училище – постоянно подгряват флирта чрез обещания, комплименти, романтични жестове към най-красивата, най-сладката, единствената… Ако във всичко това имаше и едно розово листче истина, нямаше да са останали звезди на небето!

Драмата е част от играта.

Без драма животът е скучен и италианецът много добре знае това. Ревност, сцени, напрежение, укори – всичко това е част от начина им да останат в центъра на женското внимание, с което си повдигат самочувствието.

Флиртът е мъжка територия.

Мастер нивото във флирта е част от мъжкото достойнство. От жената не се очаква да флиртува. Благодарение на това италианката е убедена, че е най-красивата на земята, принцеса, която заслужава първи съпруг да й е минимум Джордж Клуни. Единственият жест, който й се „позволява“ във флирта, е погледът. Достатъчно е да погледнеш италианец по-настоятелно от 20 метра и той тутакси ще дойде.

Италианците не обичат лесни жени.

Италианците обичат физическия контакт – те комуникират с ръце – жестикулират, докосват, прегръщат. Обичат да целуват, споделят лесно емоции на публично място, но не обичат лесни жени. Секс на първа среща? Груба грешка. Италианецът е романтик, съблазнител. Достигането на целта твърде скоро е като да му се даде десерта с аперитива – всичко се обърква.

Храна, храна и пак храна.

Храната е свещена територия за италианеца, под което се разбира „паста“. Той не само може, а и реално яде паста всеки божи ден на обяд, докато смъртта ги раздели. Ако сте преминали през етапа на „погледа“, като жена ви се разрешава да се усъвършенствате в пастата. Единственият шанс да биете mamma по някой показател (трудно до невъзможно), е да изучите пастата. И като казахме mamma:

Не се закачайте с майка му!

Той и майка му. Необятна тема. Италианците масово са мамини синчета, ето защо темата за майка му трябва да се избягва възможно най-дълго, а ако флиртът прерасне във връзка, един дружески съвет – просто приемете, че никога няма да сте на нивото на майка му, и си живейте живота.

Флиртуването e за цял живот.

За италианеца la famiglia, семейството, е всичко, но флиртът няма нищо общо със семейния статус. Италианците флиртуват ежедневно, дори когато са със старчески проходилки на улицата – ако сте ревнива, не се захващайте с италианец!

Текст:http://www.momichetataotgrada.com

Close