fbpx

Удивителна и успешна – лесни житейски трикове

Вероятно си попадала на множество от онези статии, които ти обещават да ти разкрият тайните на успеха, щастието – а защо не и на божествеността в 10 стъпки, а когато ги прочетеш се оказва нищо кой знае какво. Вероятно си се разочаровала не един и два пъти, за това днес вместо да залагам на хващащи вниманието шаблони и евтина популярна психология, предлагам няколко простички принципа, които ми помогнаха да улесня ежедневието си и така да се справям с по-голяма лекота със злободневните задачи.

Спорт: да, класика е, да до болка ни е писнало да го слушаме – но истината е, че спортът и движението ни кара да се чувстваме по-добре в собствените си тела и ни позволява не само по-лесно да тичаме зад кучето или детето в парка, но и да издържаме по-дълго на дансинга!

Удивителна и успешна – лесни житейски трикове

Грижа за себе си: започни да слагаш здравето си преди всичко. Мисли как ще се отразят храните и напитките, които консумираш първо на здравето ти, а след това на фигурата ти – ще видиш, че този подход е много по-ефективен от всякакви диети. Започни да ходиш редовно на профилактични прегледи, а не разчитай на докторите в случаите, в които „ножът опре до кокала“.

Време за себе си: не си препълвай програмата с ненужни ангажименти и се научи да поставяш собствените си нужди на първо място. Това ще те накара да се почувстваш по-добре, а от там ще се повиши и самочувствието и настроението ти. Не напразно сред навиците на някои от най-успешните дами на планетата фигурират неща като ставане рано и време за себе си, както и време за четене, релакс и дори медитация.

Научи се да не робуваш на вещите: чувала ли си крилатата фраза: Ако събираш твърде много предмети – не ти притежаваш тях, а те теб. Това е така, защото всичко, което притежаваш има нужда периодично да бъде подредено, почистено, сгънато, прибрано, изгладено… Научи се да се разделяш с всичко ненужно – дарявай, подарявай или продавай. Благодарение на различни онлайн платформи можеш да дариш или подариш всичко, а благодарение на приложението за мода Shedd можеш да продадеш дрехи, обувки и аксесоари, които по една или друга причина вече не носиш. По този начин правиш детокс на гардероба, като същевременно се сдобиваш и със сума пари, която в последствие можеш да инвестираш в почивка, пътешествие или друга форма на забавление!

Благодарение на приложението за мода Shedd може да се разделиш с дрехите, които не носиш и само заемат пространство!
Благодарение на приложението за мода Shedd може да се разделиш с дрехите, които не носиш и само заемат пространство!

Избягваш негативно настроените хора: дали вярваш в силата на мислите и енергията е въпрос на лични убеждения, но едно е факт: вечно нацупените и кисели хора ще вгорчат и твоя живот. Това означава, че трябва да се стремиш и ти да бъдеш максимално подкрепяща и мила към приятелите си!

Не клюкарствай и не съди хората: тези ужасни навици носят само злоба, тъга и омерзение. Не се изкушавай да клюкарстваш и да коментираш хората, ако не искаш и ти да се превърнеш в нечия любима тема на разговор.

И за финал – опитай да се усмихваш повече, може да не успееш да промениш света или околните, но със сигурност дните ти ще минават в по-добро настроение. А нищо не е така вечно на мода, както доброто настроение и ведрата усмивка!

Автор: Ана Динкова oт Ana’s Handbag

Close