fbpx

Трудна за обичане

Казвали са ми, че съм трудна за укротяване. Казвали са ми, че се страхувам от любовта или от обвързване, или че съм „бунтарка“, защото за мен да се омъжа не е фикс идея, която поставям на първо място в живота си.
Не, че искам да съм трудна за обичане. Това е обратното на реалността. Това, което искам повече от всичко, е да обичам силно и дълбоко. Желая да дам всичко от себе си на този друг човек.
Проблемът е, че не мога да го направя с всеки. Не знам как се превърнах в последния човек от това поколение с толкова високи стандарти, но ето ме тук. Трябва да чакам. Да чакам някой, който си струва, с когото ще бъда щастлива и ще мога да му се отдам напълно – физически и духовно. Пред когото не ще се налага да слагам маски и да правя компромиси с ценностите си.
Имам стени, но съм ги изградила с причина. Чакам човека, заради когото ще ги съборя. Не може да се задоволя с мъж, който е пасивен, имам нужда от сила, от този, който ще се бори за мен и ще знае цената ми. Да, трудна съм за обичане, просто защото искам всичко.

Текст:iwoman.bg

Close