fbpx

Ти си по-красива отколкото си мислиш

В един от най-известните рекламни клипове на Dove „Картини на истинската красота“ се изследва разликата между това как другите ни възприемат и как възприемаме себе си. Всяка жена е обект на два портрета, направени от обучения от ФБР съдебенизпълнител Гил Замора: първият въз основа на собственото  описание, а вторият с помощта на наблюдения на непознат. Резултатите са изненадващи

Защо никога не ни остава любов и нежност за самите нас? Някак се срамуваме да се харесваме. Срамуваме се другите да видят или усетят, че си даваме топлина и подкрепа. Какво ще си помислят и това изобщо нормално ли е?

Да, мили момичета, нормално и даже задължително! Това е най-голямата отговорност която носим пред себе си. Да намерим причина да се обичаме! Телата ни са толкова отзивчиви и мъдри, но чуват всички лоши мисли, които им изпращаме. Ежедневно ги късаме на парчета, а искаме да са здрави. Днес не харесвам бюста си, утре краката ми са надебелели, после пък и бръчки са се появили и отхвърлянето няма край, само сменя посоката. А кой би бил щастлив, когато е непрекъснато отхвърлян?

Тялото и лицето ми просто разказват моята история. Гърдите носят спомена от крехките тела на синовете ми, прилепени до моето. Краката ми са прекрасни, защото могат да танцуват и да се движат. Очите ми са заобиколени от следите на радостта в живота. Ръцете ми могат да прегръщат, а устните да целуват. В себе си имам толкова много живот, приключения, приказки, написани и преживяни от мен. Може ли това да не е една красива и незабравима история. Може ли да не е достойна за обич?

Аксиния Цветанова

Close